115 smittede i Namsos fra mandag til onsdag

Så langt denne uka har Namsos kommune 115 registrerte koronasmittede, barn over 12 år anbefales å bruke munnbind på skolebussen

NAMSOS

Så langt denne uka har Namsos kommune 115 registrerte koronasmittede. 38 smittetilfeller er knyttet til skoler og barnehager, og tre til helseinstitusjoner.

Namsos kommune opplever også denne uka høye smittetall. Kun et fåtall av de smittede har ukjent smittevei, dette betyr at det er lite såkalt villsmitte. De fleste smittes av egne husstandsmedlemmer.

Mange av de smittede benytter muligheten til selv å registrere seg som smittet på kommunens hjemmeside. Dette er praktisk for den smittede og letter samtidig kommunens smittesporingsarbeid.

– Smittesporingen viser at flere smittede har mange nærkontakter. For å redusere smittetrykket bør alle ha fokus på egen atferd – tenke over hvor mange vi treffer fysisk. Det er også viktig at vi tester oss ved tegn til sykdom, oppfordrer Haldor Holien, fungerende kommuneoverlege i Namsos kommune.

Munnbind på skolebusser

Det er fortsatt en del smitte med tilknytning til skoler og barnehager, 38 tilfeller så langt denne uka. Smitten er fordelt på flere barnehager og skoler i kommunen.

Namsos kommune anbefaler derfor at alle skoleelever følger nasjonale smitteverntiltak også på buss og kollektivtransport.

Dette innebærer at barn over 12 år anbefales å bruke munnbind på skolebussen dersom man ikke klarer å holde en meter avstand.

Kommuneoverlegen i Namsos kommune understreker også viktigheten av at man forsøker å sitte sammen med personer fra egen kohort på bussen for å minske risikoen for smitte mellom kohorter.

Namsos kommune har bestemt at det skal gjennomføres massetesting to ganger i uka på skoler som opplever smitteutbrudd. På skolene som opplevde smitteutbrudd sist uke ble det massetestet i går onsdag, og dette gjentas i morgen fredag.

Smitte på helseinstitusjoner

Til sammen tre beboere ved Namsos helsehus og Namsos bo- og velferdssenter testet positivt på korona i går.

Testing, isolering og smittesporing er igangsatt, og pårørende er varslet. Det er innført besøksbegrensninger.

 

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse