253 millioner i kjøpeutbytte til Coop-medlemmene; 1,2 millioner til Namdalseid og Sjøåsen

- I år går 1,2 millioner kroner inn på konto hos våre medlemmer i Namdalseid og på Sjøåsen, sier administrerende direktør i Coop Midt-Norge Torbjørn Skei

NAMDALSEID

Pressemelding 14. januar fra Coop Midt-Norge.

Nok et år med stor omsetning gir et svært høyt kjøpeutbytte til medlemmene i Coop Midt-Norge. I disse dager utbetales det 253 millioner kroner i kjøpeutbytte og medlemsfordeler for 2021.
Av dette har 1,2 millioner i dag gått inn på konto til våre medlemmer på Namdalseid og Sjøåsen.

Har utbetalt over 1 milliard siste 5 år

Landsdelens største handelsaktør er eid av sine 257.000 medlemmer. Hvert år utbetales det kjøpeutbytte og medlemsfordeler i januar, basert på handelen til det enkelte medlemmet i fjor.

– Årets utbetaling på 253 millioner kroner er på nivå med rekorden som ble satt i fjor. De siste fem årene er det faktisk utbetalt over en 1 milliard kroner til våre lokale medlemmer, eller helt konkret 1.063 millioner. Det er vi veldig stolte over. Formålet til Coop er å skape medlemsnytte, og medlemmene som eiere er også våre beste kunder, sier administrerende direktør i Coop Midt-Norge Torbjørn Skei.

1,2 millioner til Namdalseid og Sjøåsen

En god porsjon av pengene havner på Namdalseid og Sjøåsen.

– I år går 1,2 millioner kroner inn på konto hos våre medlemmer i Namdalseid og på Sjøåsen. Coop er den norske dagligvarekjeden som er annerledes. Vi tror på deling med våre medlemmer og eiere i Trøndelag og på Helgeland. Hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et stort og godt kjøpeutbytte, sier Skei.

Coop Midt-Norge sine 141 butikker omsatte til sammen for 8,4 milliarder kroner i 2021, omtrent på nivå mot året før.

– Jeg vil virkelig hedre våre ansatte som har stått i frontlinjen under pandemien. De har gjennomført omfattende smittevernstiltak og sørget for at folk kan føle seg trygge i butikkene. Jeg vil også berømme kundene, som er flinke til å følge smittevernstiltakene og vise hensyn til hverandre og de ansatte, sier Skei.

Øker kjøpeutbyttet fra januar

Det kan gå mot nok en hyggelig utbetaling for Coop Midt-Norge medlemmene når det skal gjøres opp status for 2022. Fra 1. januar økte nemlig samvirkelaget kjøpeutbyttet sitt fra 2 til 3 prosent.

– Etter flere år med sterke resultater tok styret i Coop Midt-Norge en beslutning i desember om å øke kjøpeutbyttet til 3 prosent fra nyttår. Dette skjedde etter en dialog mellom styret og medlemmene i årsmøtet vårt. Jeg både håper og tror at dette vil gi nye kjøpeutbytterekorder de nærmeste årene, sier Skei.

Landets 62 samvirkelag har 1 prosent kjøpeutbytte som minimumssats. Utover dette fastsetter hvert enkelt samvirkelag sitt kjøpeutbytte basert på egne resultater og finansiell soliditet.

1,2 millioner i kjøpeutbytte til medlemmer i Coop Prix Namdalseid og Coop Marked Sjøåsen.

 

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse