Bygdeungdomslaget arrangerte STIHL-cup

Vinnere av Stihl-cup damer, i midten vinner Synne Sandbraaten, Namdalseid, andreplass til Torunn Trønnes, Namdalseid og tredjeplass til Tiril Trætli fra Levanger. (Foto: Tirill Søgård Trætli)

NAMDALSEID

STIHL-cup er en cup med motorsag på mesterskapsplanen i Norges Bygdeungdomslag. Kvalifisering og fylkesuttak skjer på våren og sommeren i de ulike fylkeslagene fram til NBUs Landsstevne. På Landsstevne må alle som vil delta i STIHL-cup ha deltatt på STIHL-cup i fylkene for å være kvalifisert. Under Landsstevne vil det være innledende runder og finale.

På lørdag var det Namdalseid Bygdeungdomslag som var fylkesarrangør for Trøndelag STIHL-cup. Konkurransen ble holdt på Korsen Landbruksverksted og produsentlaget i Namdalseid og Flatanger sponset både yoghurt og iskaffe.

– Her var det deltakere fra Inderøy, Levanger, Steinkjer og Namdalseid Bygdeungdomslag. Denne cupen var en kvalifisering for å kunne delta på Landsstevne, sier leder i Namdalseid Bygdeungdomslag Ruben Solbakk.

Landsstevne i Norges Bygdeungdomslag arrangeres hvert år og i år er det Akershus Bygdeungdomslag som er arrangør. Stevne blir på Hvam videregående skole i uke 29.

Synne Sandbraaten er konsentrert med over/underkapping. (Foto: Tirill Søgård Trætli)

– Hvordan konkurrerer dere med motorsag?

– Stihl-cup har flere øvelser som sverdsnu på kortest mulig tid, kvisteøvelse og to kappeøvelser. Den ene kappeøvelsen er over/undersaging der man må treffe de to skjærene best mulig og den andre er ei skikkelige presisjonsøvelse. Da kapper vi stokken ned mot ei plate som er dekket med sagflis slik at vi ikke ser når kjedet nærmer seg plata. Da er det om å gjøre og ikke sage for dypt og treffe plata, dette er artig, sier Ruben.

Til STIHL-cup er det STIHL som sponser premier både på fylkesnivå og på Landsstevne.

Vinnere i mennenes konkurranse, til høyre 1.plass Ruben Solbakk, Namdalseid, 2.plass Petter Strugstad, Steinkjer og 3. plass til Isak Jerpstad, Namdalseid. (Foto: Tirill Søgård Trætli)

 

Juniorklassen ble vunnet av til høyre Jon Morten Wist og 2. plassen tok Ivar Skogset, begge fra Inderøy. (Foto: Tirill Søgård Trætli)

 

Jon Morten Wist er dypt konsentrert i sin kapping. (Foto: Tirill Søgård Trætli)

 

En gjennomgang av dommerskjemaet, fra venstre Synne Sandbraaten, dommer Magnus Raade, dommer Audun Jerpstad og Ruben Solbakk. (Foto: Tirill Søgård Trætli)

 

STEMNINGSBILDER:

                                                                  (Foto: Tirill Søgård Trætli)

 

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse