
NAMDALSEID
LHL-Namdalseid inviterte sine medlemmer til busstur til Bessaker tirsdag 27. mai. Bussturene til LHL er populære så også turen til Bessaker og Bessakerfjellet som samlet 50 medlemmer. LHL-Namdalseid ble stiftet i januar 1988 og har siden starten vokst til å bli et flott og aktivt fellesskap med hele 143 medlemmer!
«LHL – til stede der du er»
LHL-dagene er en nasjonal kampanje arrangert av Landsforeningen for hjerte- og lungesyke. I år finner den sted fra 26. mai til 1. juni, med temaet «LHL – til stede der du er». Målet er å vise at LHL er tilgjengelig for folk der de befinner seg, enten det er på gater, torg, sykehus eller andre arenaer. I Namdalseid arrangerte LHL blant annet HLR-kurs (hjertelungeredning) og opplæring i bruk av hjertestarter. Dette kurset ble ganske nylig holdt av hjertesykepleier Trine Skulstad, og det er en viktig del av LHLs arbeid for å øke kunnskapen om livreddende førstehjelp.
Bussturen var også en del av LHL-dagenes agenda om å skape samhold og trivsel blant folk.

Bessaker
På Bessakerfjellet møtte selskapet guiden Tore Erling Pettersen fra Bessaker. Han orienterte om historien rundt fjellet og hvordan utbyggingen av vindmølleparken startet. Tore fortalte også om den store turistsatsingen i lille Bessaker der de nå i sommer får hele ti anløp med Hurtigruten fram til september.
– Det er turister fra nesten hele verden og mellom 400-750 passasjerer besøker oss ved hvert anløp. Vi tilbyr det vi har, og det er alltid noen som stiller med salgsboder av ulike varer. Så er det en som er god til å lage skulpturer med motorsag, det er populært. «Vettantrappa» er det mange som går opp og nyter utsikten. Så har vi nystartet restaurant «FABrikken» og mye annet å vise fram, det er like spennende med hvert anløp, sier Tore Erling Pettersen.

Det ble tid til «selvtid» da vi ankom sentrum i Bessaker og mange tok turen opp trappa, noen minglet på kaianlegget, butikken og jammen ble det trekkspillmusikk også. Middagen ble servert i FABrikken restaurant og da var valget «kjøtt i mørkret» eller Bacalao! Begge deler falt tydeligvis i smak. Flott restaurant som anbefales, sjekk åpningstider, flink betjening og jammen var det heimelaga karamellpudding til dessert!
Bussturen var ordnet gjennom Bangdalsruta og sjåfør var Tarje Fjell.



