Etter tre år var Vegard endelig klar for Norgescup igjen

Til venstre Vegard Jermstad, Steinkjer Skiklubb/Steinkjer vgs, sammen med gode venner Samuel Stig Tyvold, Byåsen Skiskytterlag og Hallvard Killingberg, Oppdal IL/Trondheim Biathlon (Foto: Privat)

NAMDALSEID

Beste sporten er skiskyting og Vegard Jermstad (19) har gjort gode løp på mange arenaer de senere år. Men for en tid tilbake gjorde ryggproblemer og en vond albue at han måtte ta det roligere med sin sport.

– I helga var jeg på min første Norgescup på tre år. Ryggplagene er borte og albuen operert så nå er jeg skikkelig i gang igjen. Nå er det bare å jobbe seg oppover, smiler skiskytteren på Bjørg.

Trener og jobber
For å kunne være i toppform til enhver tid må det trenes og øves på ski og skyting.

– Du er mye i farta med treninger?

– Ja, det er hele uka både tidlig dag og på kvelder. Mandag er det morgen og kveld, tirsdag kveldstrening og onsdag på morgenen igjen. Torsdag og fredag er det kveldsøkter og all trening er på Steinkjer Skistadion med min trener Sondre Kvistad. Jeg stortrives med skiskyting, forteller Vegard.

– Det er ikke bare skiskyting du driver med?

Nei da, jeg er lærling ved Korsen Landbruksverksted der jeg jobber mot fagbrev om to/tre år. Her er det trivelig å jobbe og jeg har en god avtale med sjefen Sondre Jerpstad angående treninger, samlinger og jobbing. Dette gjør at jeg kan drive med sporten min. Både Sondre og Geir Sæther er jo interesserte i sport de også, uten de hadde nok alternativet vært å studere. Det herre e kjæmpebra, ler Vegard.

Vi vil nå gjerne se han på pallen snart, smiler de to kompisene på verkstedet.

Han legger til at han også gjerne hjelper til hjemme på gården og tar gjerne et «fjøs-tjon» når det passer.

God plassering
Karidalen, Østre Toten ved Gjøvik var i helga arena for helgas NC (Norgescup) for klassene 17 til 19 år. På grunn av pandemien var helgas NC delt slik at klassene 20 til 22 år hadde sine konkurranser i Os i Østerdalen.

Karidalen var da arena for klasse menn 19 år der Vegard deltar. I denne klassen var det 54 påmeldte og Eidbyggen endte på en fin plassering i fellesstarten søndag.

– Dette var min første NC på tre år og det var spennende å være med igjen. Lørdag var det sprint og på søndag en super fellesstart der jeg endte på 9. plass, her var det 54 påmeldte. Det var et godt løp, men det ble et par bom for mye til pallplass. Fellesstart er artig og jeg er godt fornøyd med helgas Norgescuprenn, sier Vegard med et glimt i øye.

Her ble det gode NC-poeng noe som lover godt for kvalifisering til fellesstart i slutten av mars som arrangeres i Vik i Sogn.

– Dersom pandemien ikke stopper arrangement så blir det å legge turen til NC2 i Stryn om 14 dager, deretter blir det til Brumunddal før turen går til Målselv. Innimellom er det også lokale konkurranser å delta på, sier Vegard Jermstad og fortsetter dagens arbeide på verkstedet.

– Godt å være i mål! Fornøyd med løpet! (Foto: Privat).

 

– Fint å være lærling på Korsen Landbruksverksted!

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse