Felte storoksen, – ei fin jaktopplevelse

Marius Ingvaldsen med sitt premierte gevir, - det ble sølv! (Foto: Privat)

NAMDALSEID

Elgen er en viktig ressurs for både grunneiere og jegere og elgjakt gir gode opplevelser knyttet til elg og skog og er en viktig del av vår kulturarv. Mange jegere er interesserte i elgjakt i elgområdet Namdalseid, det er både utenbygds og utenlands jegere som sitter på post dag etter dag i de store skoger. Noen jakter hos private og andre i statsallmenninger og alle venter de på den store opplevelsen som jeger Marius Ingvaldsen fikk under årets elgjakt. Han, brødrene mine og far jakter hos Stein Vik i Sjøåsen.

– Der jakter vi på den ene elgen som er på Stein sitt vald, men også hjort og rådyr. Det er mye elg i området i Langørdalen, forteller Marius.

En jaktdag Marius satt på post kom det en sværing av en elgokse. Et gevir så stort at man kunne innbille seg at man så en elg fra en annen verdensdel.

– Dette var drømmeelgen! Jeg felte oksen som hadde 17 tagger og det var et skikkelig fjølgevir. Slaktevekta var på 260 kilo så det var en bra skrott. Geviret ble pusset opp og montert på plate og jeg fikk 285 poeng på dette noe som ga sølvmedalje. Det å få en slik okse på post er nok bare en engangshendelse, ei skikkelig fin jaktopplevelse, forteller Marius Ingvaldsen på telefon fra jobb i en hjullaster.

(Geviret er oksens statussymbol, og størrelsen på geviret har stor betydning for hvor mange kuer den får bedekke under brunsten. Kuene foretrekker som regel de største oksene, med de mest imponerende gevirene).

Storoksen måtte bite i lynget. (Foto: Privat)

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse