Flott vårkonsert med korpsmusikk i samfunnshuset

Fellesnummeret Gammel Jegermarsj ble dirigert av dirigent Lars Erik Aalberg

NAMDALSEID

Lørdag ettermiddag inviterte Namdalseid musikklag til korpskonsert, vårkonsert, i samfunnshuset. Selv om konserten ble holdt på ettermiddagen manglet det ikke på publikum. Storsalen ble fylt så det var tydelig at en korpskonsert ville folket ha med seg. I år som i fjor stilte Bangsund Hornmusikklag opp som gjestekorps og begge korpsene var veltrimmet til spilling på glade maidager.

– Vårkonsert sammen med Bangsund Hornmusikklag kan fort bli en tradisjon her på Namdalseid. Vi i Namdalseid musikklag har hatt et godt samarbeid med Bangsund fra tidlig på 1990-tallet da vi hadde felles dirigent. Arve Dahl er jo fremdeles dirigent på Bangsund, sa Magne Fossum blant annet da han ønsket velkommen til vårkonsert.

Og musikerne skuffet ikke publikum og de presenterte et rikholdig og flott program med veldig hørbar musikk. Namdalseid musikklag framførte blant annet filmmusikk fra StarWars, Jurassic Park, et Potpourri med melodier av The Beatles og en feiende Sousa-marsj; March King March.
Bangsund Hornmusikklag var også i toppslag og åpnet med marsjen De Garde. De framførte også en toradermelodi fra Røros som ble «hengende i ørene lenge».

– Det er en artig og fin melodi som vi liker godt. Berre det å komme på å arrangere en toradermelodi for korps, genialt. Den har tittelen The Easy slått og det er Kjell Stokland fra Kolvereid som har arrangert denne, sier Arve Dahl.

Bangsund avsluttet sin avdeling med en marsj fra Østerrike, Gruss von Hausen.

Finalenummeret var en felles marsj, Gammel Jegermarsj, det gir jo litt vårfornemmelser når marsjer spilles på denne årstiden. Til slutt ble det overrakt blomster til dirigentene Lars Erik Aalberg i Namdalseid musikklag og Arve Dahl i Bangsund Hornmusikklag og en hilsen fra gjestene til arrangøren.

– Å spille i korps er kjempeartig, smiler Iver Sæther Skansen bak munnstykket på sin baryton.

I Namdalseid musikklag er det en ung barytonist som har lært seg notenes og spilleteknikkens hemmeligheter og han har fin klang i instrumentet sitt.

– Det er kjempeartig å spille i korps. Jeg er en gang i uka på Namsos og spiller sammen med Namsos Barne- og Ungdomskorps og jeg øver med musikklaget når jeg har tid og når det passer. Det er skikkelig artig å spille sammen med de voksne, smiler Iver Sæther Skansen.

Korpsveteraner Arvid Staven med kone Brit og Nils Roel; – dette var en fin konsert!

Også veteranmusikere som har «lagt opp» måtte på korpskonsert når anledningen var der. Både trombonist Nils Roel og barytonist Arvid Staven likte musikken de hørte.

– Her var det mye fin korpsmusikk å høre, dette likte vi ja! En skikkelig fin konsert, var de to enige om etter konserten.

Godt jobba!

Arrangør Namdalseid musikklag med sin dirigent Lars Erik Aalberg.

 

Bangsund Hornmusikklag og dirigent Arve Dahl.

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse