Hagelaget dyrket grønnsaker sammen med barnehagebarn, onsdag var det innhøsting

Innhøsting av gulerøtter og andre grønnsaker på onsdag, fra venstre Jorunn Hansen, Nora, Anna, Tuva og Brit Staven

NAMDALSEID

Namdalseid Hagelag startet i vår en studiering om «Økologisk dyrking i pallekarm». Dette ble et samarbeid med barn og voksne i Vangstunet barnehage. Målet var å lære hvordan man dyrker økologisk, fortrinnsvis grønnsaker, men også litt blomster.

– På grunn av været så kom vi litt seint i gang så vi sådde vel ikke før litt uti juni. Såingen gjorde vi i barnehagens område og vi hadde god hjelp av barn. Vi medlemmer i hagelaget sto for luking og vanning utover sommeren. Det vil si vanningen fikk vi jo god hjelp til fra oven, ler leder i Namdalseid Hagelag Astrid Fossum.

Her hadde de sådd gulrot, salat, reddiker, løk, bergmynte, sukkererter og diverse blomster ved barnehagens inngangsparti. Frøene spira og grønsakene voks og på onsdag var den store innhøstingsdagen. Tre av hagelagets medlemmer møtte opp og skolestartere i barnehagen var med på å høste inn godene fra såbeddene. Barna var ivrige til å plukke grønnsakene for de skulle inn og lage hver sin salat av de gode vekstene. Men sukkerertene var da borte!! Det viste seg at noen hadde falt for fristelse til å smake på dem, men det var slett ikke noe problem for det var masse goder til å lage en flott salat av.

Tre jenter var med på utearbeidet og inne ventet fire spente gutter på hva de hadde høstet. Nå skulle det skjæres opp og legges fint på fat og det ble fort noen lekre salater på hver av de ivrige grønnsakskjærerne. Hagelagets medlemmer hadde med litt tomater, agurk, blomkål, brokkoli og paprika i tillegg til at de laget både dressing og smoothies til de ivrige kokkene.

– Dere er skikkelig flinke til å bruke kniven, jeg er imponert av dere. Dette var en veldig bra dag med flinke og ivrige barn og det ble da ei bra avling. Nå lager de flotte gode salater, dette skal smake, smilte Astrid.

Før det skulle spises sang de Thorbjørn Egners «Grønnsakspisersang»!

– Her er to reddiker, smilte Nora.

 

Flott salat som Jorunn tok opp.

 

Inne var det skjæring og gulrøttene var først på bordet, Tuva, Anna og Nora, Astrid ga gode råd i starten.

 

Guttene kom også godt i gang med skjæringen, – det er lov å smake, Sander måtte bare, Håkon skjærer brokkoli.

 

Konsentrert om skjæringen, til venstre Martin, ansatt Anders, Sverre, Sander og Håkon.

 

– Tror du æ kan ha litt løk i salaten? Nora og Astrid i samtale!

 

Brit hjelper Sverre og Sander med litt blomkåloppdeling.

 

Da er det like før maten er klar til servering, guttene fra venstre Martin, Håkon, sander og Sverre. Jentene Tuva, Anna og Nora.

 

– Her har barna virkelig jobbet hardt, herlige salater har det blitt. Det ble en kjempefin dag, smiler hagelagsmedlemmene Jorunn, Brit og Astrid.

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse