Pop-up kunstutstilling; Elsa tok med kunsten til heimbygda

Elsa Elden med spennende pop-up kunstutstillinger i Namdalen, sist helg avsluttet hun i Namdalseid

NAMDALSEID

Elsa Elden fra Namdalseid/Namsos har drevet med kunst i nesten 20 år, Galleri Elsa i Namsos var et populært utstillingslokale for mange store kunstnere. Elsa nevner Håkon Bleken, Puschwagner, Håkon Gullvåg, Killi Olsen og en rekke andre kjente kunstnere som har vært innom Galleri Elsa.

Kunsten må ut i distriktene

For fem år siden solgte Elsa galleriet i Namsos og flyttet til Oslo, men har nå flyttet nordover til Trondheim der hun driver Galleri E.K.Elden.

Lørdag og søndag holdt Elsa en pop-up utstilling i det gamle kommunehuset i Namdalseid. Hun hadde med seg malerier av mange kjente kunstnere.

– Når man brenner for kunsten så er det bare å stå på. Jeg har nå hatt utstillinger i Overhalla, Otterøya, Rørvik, Kolvereid og Namsos og avslutter denne runden her på Namdalseid. Her har jeg med kunst av Håkon Bleken, Håkon Gullvåg, Eva Harr, Karl Erik Harr, Kjell Erik Killi Olsen, Line Skjølberg, Rolf Nerli og flere, sier Elsa.

Elsa Elden er opptatt av at kunsten ikke bare skal være tilgjengelig i byene,

– Kunsten må ut i distriktene og det har vi nådd med alle disse mindre utstillingene. Jeg har gledet meg til å komme hit til Namdalseid og det er artig at folk kommer innom og slår av en prat og ser på utstillinga. Det var litt artig her i dag (lørdag) for da solgte jeg maleri før jeg hadde åpnet utstillinga, smiler Elsa.

Elsa og mannen Åge er ikke bare flink til å sette opp og presentere Elsas utstillinger, men også gode formidlere. Elsa har mye kunnskap både om kunstnerne og kunstverkene de har med seg. Er man i Trondheim så legg gjerne et besøk til Galleri E.K.Elden i Harald Hårfagres gate.

Elsa presenterer kunstverk av Killi Olsen og Håkon Gullvåg til Ann Bade Hestmo og Tove Haugen fra Steinsdalen/Osen.

 

Bodil Furre Grøtan beundrer malerier av Nico Widerberg og Tor Arne Moen.

 

Til venstre Berit Buvarp Aardal og Unni Thorsen var interesserte i kunst av Rolf Nerli.

 

Åge Elden stiller opp når kona Elsa er i farta med sine utstillinger.

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse