Skolen inviterte til Julekaffe, 170 gjester til bords

170 gjester og flinke elever sto for servering og underholdning da skolen inviterte til Julekaffe, idrettshallen var fint pyntet til fest

NAMDALSEID

Julen nærmer seg med stormskritt og de fleste har ei travel førjulstid. Men når skolen inviterer til Julekaffe, da tar man fri noen timer midt på dagen for å koble litt av. Tirsdag var en slik dag og 170 gjester møtte opp, her var besteforeldre, oldeforeldre, pensjonister og andre. Det var ikke bare fra bygda gjestene kom for det er mange elever som har besteforeldre i andre kommuner også, til og med fra et annet land.

Rektor Arne Bratberg ønsket forsamlingen velkommen til skolens tradisjonelle Julekaffe.

– Dette er første gangen det er selskap i nyskolen, Idrettshallen, så dette er stor stas. Det har vært lang forberedelse med mye baking, øving på sanger og det som skal skje i dag. Elevene har gjort «grovarbeidet», da selvsagt sammen med de ansatte her. Et slikt arrangement betyr mye for elevene. Vi er jo en 1-10 skole så samvær og samarbeid er viktig i alle trinn. Det skal ikke bare læres om tall, men elevene skal også fungere sammen og lære å ta hensyn til hverandre, sa rektor Arne blant annet.

Han sier at i tillegg til elever og ansatte er det fem foreldre som hjelper til med blant annet kaffekoking.

Programmet var tettpakket med kaffeservering og nybakte julekaffebrød, sang fra klassene, åresalg med mange premier der overskuddet går til elevene på skolen. Luciadagen ble markert med Luciatog fra 3. klasse. Etter hvert som klassene var ferdige med sin underholdning fikk de gå omkring blant gjestene og hilse på sine slektninger. Der var det ei jente som hadde fått storfint besøk av sin syriske bestemor som bor i Storbritannia.

– Mormor har kommet på julebesøk og skal være hos oss på Namdalseid til 6. januar. Det er vi veldig glade for, smilte Jana.

Først ute med sang var elevene i 1. og 2. klasse, «Vi tenner våre lykter».

Det var mye sang og musikk og gjestene fikk høre blant annet Jingle Bells, Vi tenner våre lykter, Luciasang, Et lys imot mørketia og heimlaga Juleboogie. Elever fra Namsos kulturskole avdeling Namdalseid deltok også sammen med lærer Jan Åge Kolstad.

Rektor hadde en kort presentasjon av nyskolen og kunne fortelle at i år er det 144 elever fordelt på 1. til 10. klasse. Han takket så alle gjestene for oppmøte.

– Det har vært ei spesiell tid med korona, nedstegning og krig i Europa. Nå er det enda viktigere enn noen gang å feire jul sammen, ta vare på hverandre og nyte stunda. Glad for at alle dere kom hit i dag, takk for det, sa rektor Arne Bratberg før Thalia og Solveig leste Juleevangeliet.

Til slutt var alle elevene samlet, og forsamlingen sang Deilig er jorden.

Et felles: GOD JUL!

Rektor Arne Bratberg tenner lys!

 

4. klasse framførte Jingle Bells.

 

3.klasse gikk Luciatog og Oda Synnøve var Lucia.

 

S-trinnet sang felles Santa Lucia!

 

Etterpå var det å finne besteforeldre eller andre slektninger, her hilser til venstre Iver og Jørgen på mormor Åse Marie Sæther, – så er jeg reservemormor til Jad, smiler mormor Åse Marie.

 

Jana og familien hadde fått langvegsbesøk av mormor EnTsar, ho er fra Syria, men bor i Storbritannia, mamma Fatima var også med.

 

Kulturskoleelevene Thalia, piano og sang og Ingrid på gitar og sang.

 

De fire S`er, fra venstre Stian, Snorre, Sindre og Sivert sammen med lærer Jan Åge.

 

Mange premier skulle det trekkes på, Iver og Ylva delte ut både pepperkakehus, pikekyss og brente mandler til heldige vinnere.

 

Thalia og Solveig leste Juleevangeliet!

 

Felles avslutning med alle elevene! GOD JUL!!

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse