Spennende besøk av børsemaker på skytebanen

Ivrige jegere tok en prat med børsemaker Martin Fenstad til venstre, videre Lars Helbostad, Bjørn Håvar Hansen og Stian Furre

SJØÅSEN

Namdalseid jeger- og fiskarlag inviterte til åpen dag lørdag 19. mars på leirduebanen i Sjøåsen. Gjest var børsemaker Martin Fenstad fra Stadsbygd.

– Bakgrunnen for denne invitasjonen er at vi over tid har registrert interesse blant skyttere/jegere for å få hjelp og rådgivning angående tilpasning av personlige våpen, hagle og rifle. Det er også flere som har ønske om å kjøpe seg nytt våpen, noe som er mulig denne dagen. Børsemaker Martin har med seg diverse våpen, sier leder i Namdalseid jeger- og fiskarlag Roar Heggdal.

Nye kunder

Børsemakeren stilte med rifler og hagler fra forskjellige produsenter og merker.

– Jeg har verksted og bor i Stadsbygd. Namdalseid blir jo litt i utkanten av mitt område, men her er det et godt miljø for jakt og baneskyting. De har jo en flott leirduebane her. Man må jo ut for å vise seg fram og forhåpentligvis kapre nye kunder her. I dag er det mulig å levere inn våpen for å få dette tilpasset til seg selv, smiler børsemaker Fenstad og gir gode råd til ei dame som kom med ei rifle.

Han sier at kundekretsen hans er hele Fosen og omegn, men han må ut i distriktet for å vise seg fram, ikke mange børsemakere i området.

– Jeg selger jo mye våpen gjennom Finn, men det er jo kjekt å snakke med jegere og skyttere der de driver skyting og aktiviteten sin, sier Martin Fenstad.

Ivrige jegere

Åpen dag på skytebanen var et tilbud til alle medlemmer i NamdalseidJFL og ikkemedlemmer som har en interesse for jakt og skytesporten. Det var mange som møtte opp og det var ivrige jegere, både storvilt og fuglejegere, fra Verdal, Steinkjer, Namdalseid og Namsos.

– Jeg jakter elg i Gartland og kjæresten er ivrig fuglejeger og jakter i Verdalsfjella. Tok turen hit for å se på våpen, både rifler og hagler og få en prat med børsemakeren, sier elgjeger Martin Johansen fra Verdal.

Tok turen fra Verdal, fra venstre Martin Johansen, Anne Katrine Elstad, Martin Fenstad og Per Jarle Elstad. – skulle gjerne kjøpt ei ny hagle, men det er nå der pengan da, Per Jarle.

Artig å arrangere

Leder Roar Heggdal var fornøyd med oppmøte på skytebanen.

– Dette var et annerledes tilbud som vi ikke har hatt tidligere, det ble suksess. Artig at lokale initiativ blir satt pris på, og at folket benytter seg av tilbudet i regi NJFL, også mange utenbygds skyttere var innom. Private våpen er sendt inn for tilpasning og mange har fått prøveskutt nye våpen, sier leder Roar.

Børsemakeren var også fornøyd med dagen.

– Jeg må si meg fornøyd med turen hit. Noen hagler har fått nye eiere og jeg har fått fire nye kunder der blant annet tilpasning av ei rifle ble et oppdrag. Mange stilte spørsmål både om bytte av løp og montering av lyddempere, en bra dag i felten, sier Martin Fenstad.

Roar minner om at det er Juniorkvelder på leirduebanen på onsdager. Nedre aldersgrense er det året man fyller 13 år (7. klasse), ingen øvre!

Påmelding på Namdalseid jeger- og fiskarlag sin FB-side.

De jakter elg på heimplassen til Hanna Rømo fra Gryta, – Vi tok turen fra Spillum for å sjå på og prøve våpen, sier Ole Kolberg.

 

Tilpassing av våpenet til Vilde Fossli fra Steinkjer, – her må vi sage av løpet og vi må også gjøre om stokken, foreslår børsemaker Martin Fenstad. Gøran Belsaas er ivrig elgjeger og jakter sammen med et jaktlag fra Selbu. Jaktområder både i Hommelvik, Trones og Majavatn har vært mye besøkt.

 

Her er det bare å velge hva man ønsker av jaktvåpen.

 

Børsemaker Martin Fenstad i sitt verksted i Stadsbygd. (Foto: Privat)

 

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse