Ingen koronasmitte påvist i Namsos

Namsos kommune har ingen registrerte tilfeller av koronasmitte klokken 17 tirsdag ettermiddag

NAMSOS

Namsos kommune har ingen registrerte tilfeller av koronasmitte klokken 17 tirsdag ettermiddag. Testene fra helga er nå analysert, og alle er negative. Disse testene inkluderer personer som ble satt i karantene etter besøk på Onkel Oskar, og flere av nærkontaktene til den smittede Olav Duun-eleven.

Kommunen har fortsatt høy testkapasitet, og mandag ble det testet 110 personer ved testbrakka i Namsos. Det gjennomføres testing til klokken 22 også på tirsdag, og koronatelefonen er betjent i samme tidsrom.
Flere kommuner i Trøndelag opplever nå et økt smittepress, og dette medfører at det tar noe lengre tid å få prøvesvar fra laboratoriet ved St. Olav Hospital i Trondheim, som analyserer testene.

Vi må holde hverdagen i gang!
Kriseledelsen har i dag hatt møte, og vurderer at det ikke er nødvendig med ytterligere lokale tiltak eller innstramminger. Namsos kommune er i en annen situasjon enn flere av nabokommunene. Selv om kommunen fortsatt har flere innbyggere i karantene, har målrettet smittesporing gitt god oversikt over situasjonen.

– Ut fra nåværende smittesituasjon i kommunen, er min faglige vurdering at arrangement og fritidsaktiviteter kan gjennomføres i tråd med de smittevernreglene vi har i dag, sier kommuneoverlege Anita Carlson.

– Å holde hverdagen i gang er viktig i en tid som nå. Vi vet at ytterligere innstramminger forsterker en allerede krevende situasjon. Derfor er det viktig med stabilitet, og aktivitet og møteplasser er en del av dette. Kommuneoverlegen presiserer likevel at det kan være særlige hensyn som tilsier at et lag eller en forening selv velger å avlyse planlagte aktiviteter selv om kommunen ikke innfører lokale restriksjoner.

Når får vi ny informasjon?
Oppdatert informasjon vil legges ut på kommunens hjemmesider i morgen cirka klokken 17.00. Ved påvist smitte vil det legges ut informasjon så raskt som mulig.

Har du spørsmål?
Ta kontakt på koronatelefonen, telefonnummer 991 52 745. Telefonen er åpen tirsdag 3. november til klokken 22.00.

Ann Evy Duun
Kommunalsjef kultur og inkludering
Kultur og inkludering

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse