Mange skiløpere har hatt glede av Tore’s skispor, nå gir han seg

- Det har vært slitsomt, kaldt og flott å være snøskutersjåfør, her er Tore Skjerve på Dåapma med løype fra Momyr i Åfjord til Langvassheimen. (Foto: Brit Thorsen)

NAMDALSEID

Trimgruppa i Namdalseid idrettslag har i mange år hatt åpen Øyenskavelstu til glede for mange skiløpere på trimtur. Store og små har i løpet av søndagene i februar og mars vært innom for å kjøpe nystekte vafler, nykokt kaffe og saft. Namdalseid Fjellstyre har villig lånt ut Øyenskavelstu for kaffeservering til Trimgruppa, men for å komme dit er det behov for skiløyper. Det har Tore Skjerve ordnet i 23 år, nå er det på tide å sette snøskuteren og løypeleggeren «på hylla».
– Nok er nok, smiler Tore.

– Takk for masse god jobbing med å kjøre opp flotte løyper slik at vi andre kan komme oss ut på ski, sa leder i Trimgruppa Brit Thorsen til Tore Skjerve, fra venstre Hilde Vanebo, Ottar Anton Kaldal, Torkjell Brørs og Tore Sundvik.

Heder og gaver

Søndag kveld hedret styret i Trimgruppa snøskuter Tore med blomster, gaver, kake/is og multer.

– På vegne av Namdalseid idrettslag og Trimgruppa vil vi takke deg for løypekjøring og alt du har bidratt med til Øyenskavelstu. Oppvarming av hytta og frakting av proviant. Det var bare å gi hyttevertene beskjed om at Tore henter dere klokka 9 og han ordner det dere har behov for. Vi vil med dette vise deg at vi setter stor pris på den jobben du har gjort gjennom 23 år. En velfortjent blomsterhilsen, et sitteunderlag i ull fra Vengstad gård med bilde av deg på snøskuteren og et innrammet bilde fra siste turen over Dåapma, sa leder i Trimgruppa Brit Thorsen.

– Takk for meg og takk for gaver, sa Tore Skjerve til styret i Trimgruppa i Namdalseid idrettslag.

Det hele startet i 2001 med at snøskuterklubben skulle kjøre opp løypa fra Øyungen til Øyenskavelstu. Etter ett år overtok Tore Skjerve og han vet etter 23 år hvor løypa må legges.

– Har du noen gang angret på at du tok denne jobben? spør leder i Trimgruppa.

– Ja, nei, smiler Tore og fortsetter, – det er jo ikke bare den søndagen det skal kjøres løype. Jeg har vært og sett på forholdene på fredager om føret og snøforholdene er ok. Så opp klokka 05.30. for en sjekketur og løypelegging på lørdag. Jeg har vært ute i mang slags vær, kalde dager, måket snø for å lage nye traseer og kjøre hele trimløypa rundt. Denne starte ved Øyungen opp til Øyenskavelstu og Risliseteren til Bjørfarvatnet og ned til Øyungen. Det er ei løype på 15 kilometer som jeg noen ganger må kjøre tre fire runder før ei helg. Det verste har vært de søndagene jeg har måttet avlyse åpen hyttedag på grunn av føreforhold. Det er sjelden minusgradene er grunnen, men vatn som står på myrene, da er det håpløst, sier Tore og takker for seg som snøskuterkjører og skisporlegger.

Gjennom så mange år og mye kjøring har du sikkert hatt flere snøskutere?   

– Joda, det har blitt noen utskiftinger av skuterne. Jeg har hatt 6 stykker og den siste kjøpte jeg for fire år siden, den kommer nok for salg i løpet av kommende vinter, sier Tore.

Ny løypekjører

Nå starter Trimgruppa med å finne noen (en) til å ta over snøskuterkjøringa og løypelegging etter Tore Skjerve.

– Tore lover å vise ny kjører hvor løypetraseene går og han har også sporlegger som nesete kjører kan overta. Dersom det er noen ivrige, stødige snøskuterkjørere som er interesserte i et kjøreoppdrag i februar og mars så ta kontakt med Trimgruppa, leder Brit Thorsen eller Tore Sundvik, sier Tore Sundvik og de håper at noen vil melde interesse.

Tore ankommer Øyenskavelstu med utstyr/proviant i kassen bak skuteren. (Foto: Brit Thorsen).

 

Slike flotte skispor har mange skiløpere, både store og små, latt seg begeistre over opp mot storfjellet og Øyenskavelstu. (Foto: Brit Thorsen).

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

Annonse



Annonse