Kvinnedag med fokus på kvinners muligheter i Burundi

Gudny Sverkmo og Synne Følstad viser frem de praktiske handlenettene i afrikanske stoffer som selges til inntekt for AMM.

Namdalseid bygdekvinnelag inviterte til sin faste markering av kvinnedagen på Solhaug 8. mars. Dette ble en trivelig kveld med foredrag, loddsalg og servering.

-Nå er det to år siden forrige gang vi var her, og vi er glade for å kunne møtes igjen for å markere kvinnedagen, sa leder Gudny Sverkmo da hun ønsket velkommen.

Gudny introduserte Synne Følstad fra AMM (Assosiaction Mpore Mama) som hadde et inspirerende foredrag om arbeidet AMM gjør i Burundi med å lage og gi ut tøybind til kvinner.

Bygdekvinnelaget har støttet dette arbeidet i tre år nå, og de opplever at det er så meningsfylt at det kommer de til å fortsette med.

Arbeidet i Burundi
Grunnlegger av AMM er Aisha Bigset, og Synne fortalte om sitt besøk i Burundi sammen med Aisha tidligere i år.

-Sanitetsprodukter i Burundi er kjempedyrt. Det betyr at når damer har mensen så må de være hjemme. Dette hindrer de fra å gå på skole og få jobb.

-Tenk for en forskjell det er for disse kvinnene å få et sett med tøybind som gir de mulighetene til utdanning og jobb, fortalte en engasjert Synne! – Dette er en viktig bidrag til kvinners kamp om likestilling og til å hjelpe folk ut av fattigdom!

Synne fortalte videre at de har fem medarbeidere i Burundi, og at de ønsker å utvide. Selv skal hun reise nedover igjen i november for å lære opp flere til å sy tøybind.

Sydugnad
I tillegg til å sy tøybind i Burundi så får AMM donert tøybind. Både privatpersoner og foreninger engasjerer seg i dette på samme måte som Namdalseid bygdevinnelag har gjort. Når eide-damene møtes til sydugnad så er det Anna Solum er ildsjel og lagleder.

– Det er fem lag med stoff i tøybindet, forklarte Anna og viste frem til forsamlingen hvordan det blir gjort. -Og gamle college-gensere er supre å bruke som innlegg.

Kjøp handlenett for å støtte prosjektet
Anna Solum syr handlenett av stoff som er kjøpt i Burundi. Inntekten går til AMM sitt arbeid i Burundi. De som ønsker å kjøpe slike handlenett kan kontakte Anna direkte, og betalingen vippses til AMM på 588952. Handlenettene koster 200 kr.

Loddsalg
Bygdekvinnelaget hadde loddsalg og hadde fått inn mange fine gevinster fra lokale bedrifter. Blant annet var det gevinster fra Holstad gård, Vengstad gård, Pizzabakeren, Namdalseid Jeger og fiskarlag, Marihøne, Islandsk gårdsbakeri, Prix Namdalseid, Fjellstyret, Hjemmefrisør (Maria Benden), Langøren gartneri og flere til.

Gudny avsluttet med å ønske velkommen tilbake til Solhaug 8. mars neste år!

Mange fine gevinster fra lokale bedrifter!

 

Synne hadde med kaffe og te fra Burundi som gevinst i lotteriet.

 

Deler av styret i bygdekvinnelaget: Tove Sagmo, Gudny Sverkmo og Mari Heggdal.
Det ble servert deilig hjemmelaget potetsuppe.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse