Klassetreff for stor klasse

Fra venstre; Odd Jarle Arntsen, Hild Marna Reitan Ingvaldsen, Per Brattgjerd, Oddvar Opdahl, Sigmund Lie, Sigbjørn Westrum, Guri Austråt Oldervik, Arne Holtan, Karin Wik Helmersen, Brit Mork, Jarle Holien, Eldrun Overgård Svendsen og Steinar Høgden. Sittende fra venstre: Svein Brørs, Odd Staven, Hild Mellingen og Tor Berre.

NAMDALSEID/STEINKJER

Leserinnlegg fra Tor Berre!

Lørdag 2. september møttes de som startet på skolen på Namdalseid høsten 1956 til treff på Tingvold på Steinkjer.

Og det var ikke første gangen. I 1983 var det treff på Bjørgan skole og på ungdomshuset i Sjøåsen for å markere at det var 20 år siden de gikk ut fra folkeskolen. Etter den tid har det vært treff hvert 5. år, i alt 10 ganger.

Midten av 1950-tallet var ei oppgangstid på Namdalseid. I løpet av året 1955-56 stod både nye skole i Bjørgan, nytt samfunnshus og nytt samvirkelag ferdig,

I 1956 var de elever på tre skoler, Sjøåsen, Bjørgan og Solhaug, Men snart kom elevene fra Sjøåsen til Bjørgan og da var det  hele 29 elever i klassen. Når vi legger til de 8 elevene på Solhaug, må vi vel nærme oss et rekordstort skulekull på Namdalseid?

Klassetreffet var i første omgang for elevene fra Bjørgan, men raskt kom også elevene fra Solhaug med.

Bjørgan-klassen fra 1956 var den siste lærer Hanna Rogdaberg førte fra 1-3 klasse, og historier om henne og andre lærere som Svein Stokkan, Gunnar Røthe og ekteparet Brøndbo ble det også denne gangen mange av.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse