Mange unge ivrige skyttere i Namdalseid og Lyngen skytterlag

Disse ungdommene var på skytetrening onsdag kveld, bak fra venstre leder og instruktør Bente Sverkmo, Kristian Westvik Hansen, Snorre Sverkmo Julnes, instruktør Roy Ytterdal, instruktør Chris Sverkmo og instruktør Jon Olav Ågotnes. Foran fra venstre, Åsmund Hynne Kolstad, Sigurd Tørring, Justin Brørs, William Brørs, Sander Møller Ytterdal, Sindre Olsen Gripp og Ida Feragen

NAMDALSEID

– Artig når det står ungdommer i kø utenfor lokalet og venter på at vi åpner ungdomstreninga, sier Bente Sverkmo

Namdalseid og Lyngen skytterlag satte skikkelig laget og Namdalseid på kartet under årets Landsskytterstevne i Bodø i sommer. Mange seiere og god skyting av samtlige som var der og Snorre Sverkmo Julnes ble Norges beste skytter i eldre rekrutt. Siden2018 har Snorre vært aktiv i skyttermiljøet og resultatene har han oppnådd etter mye trening.

– Jeg trener mye på miniatyrskytebanen i skolen. Hver onsdag er det trening for ungdom, men jeg er der flere ganger i uka, sier Snorre.

Leder i Ungdomsgruppa Bente Sverkmo legger ikke skjul på at resultatene som oppnås når aktive skyttere er på stevner øker interessen for skyting. Ikke minst de gode resultatene på årets Landsskytterstevne utløste stor interesse og aktivitet blant unge skyttere. Onsdag kveld var det 9 skyttere på miniatyrbanen i skolen.

Bente Sverkmo gir gode råd til Åsmund Hynne Kolstad når han ser på anvisningen sin.

– Vi har ungdomstrening her hver onsdag fra klokka 18.00. Vi har 10 skiver på banen, men kommer det flere så «kjører» vi flere lag. Dette er et tilbud til alle som vil være med på skyting, her krever ingen at du kan å skyte. Vi har flinke instruktører og våpen låner vi ut. Skyting er noe alle kan være med på, sier Bente.

Nye perser gir nye merker, t.v. Sindre Olsen Gripp med merket for 220 p, William Brørs hele 240 p og Sigurd Tørring 220 p, – dåkk e kjæmpeflink!

Etter endt trening på onsdag vanket det både gode ord og merkeutdeling til gode skyttere.

– Dåkk e rå alle sammen. Bare vær tålmodig så blir det enda bedre, sa ungdomsleder Bente Sverkmo. Tre av kveldens unge skyttere fikk sine merker for å ha satt nytt personlig resultat.

Onsdagsstevner

5 onsdager fram til våren arrangerer Namdalseid og Lyngen skytterlag onsdagsstevner for alle laget sine skyttere. Målet med dette er å skape et møtepunkt slik at alle kan bli kjent med hverandre på tvers av klasser og alder, og at vi får stevnetrening.

Alle klasser skyter sitt program på 15m.

Datoer:

  1. Runde onsdag 30.november
  2. Runde onsdag 4.januar
  3. Runde onsdag 1.februar
  4. Runde onsdag 1.mars
  5. Runde onsdag 29.mars
Nybegynner Sindre Olsen Gripp får gode råd av Roy Ytterdal.

 

De eldste rekruttene Ida Feragen, Snorre Sverkmo Julnes og Kristian Westvik Hansen får gode treningstips av instruktør Jon Olav Ågotnes.

 

Chris Sverkmo sjekker våpenet til Sigurd Tørring etter treningen.

 

Trene, øve, skyte mye, det har gitt resultater for Kristian Westvik Hansen, Snorre Sverkmo Julnes og Ida Feragen.

 

Om skivene ikke er så interessant for alle så er det i alle fall mange gode juniorer som er gode til å skyte!

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse