Trass i regnvær tidlig på dagen ble årets Molomarked godt besøkt

Bjørnis var populær på årets Molomarked, her saman med frå venstre Ida Emilie Wien, Sofia og Ella Narvhus Oksdøl og Kristian Wien

STATLAND

Arrangør Statland Vekst var litt spent på om folk tok seg ut i regnværet lørdag, men det lettet utpå dagen og det ble mye folk etter hvert. Mange fine salgsboder med lokale utstillere, demonstrasjon av mopedbil og aktiviteter for de yngste der Bjørnis var det store trekkplasteret. Et spennende oppgjør mellom ordførerkandidatene om seieren i «pælming».

– Med tanke på hvordan været var i starten på dagen så er vi kjempefornøyde med Molomarkedet. Vi får mye skryt både av maten og arrangementet og jeg tror sikker at det har vært over 400 personer innom her i løpet av dagen. Fantastisk artig å holde på når dugnadsånden er så stor og det ytes mye god hjelp. Super fornøyd, smiler leder i Statland vekst Olav Andreas Monsen.

Daglig leder Knut Åge Inderberg i Steinkjer Trafikkskole demonstrerte og informerte om mopedbil, her er det Arild Espeland som tar en prøvetur.

Mopedbil er blitt et mer vanlig syn i trafikken og da er det viktig med informasjon om bilen og hvordan man skal forholde seg i trafikken.

– Det er viktig med informasjon om mopedbil og derfor tok vi turen hit til Statland i dag. Her svarer vi på spørsmål og man ser jo at mopedbilen blir mer og mer populær. Det er flere slike biler enn vanlig moped. For å kjøre disse kreves det 14 kjøretimer og en teoriprøve for å få kortet. Man skal bli kjent med bilen i trafikken og førerne må lære seg å vise hensyn. Da blant annet å kjøre ut til siden og slippe forbi dersom det blir kø, sier daglig leder i Steinkjer Trafikkskole Knut Åge Inderberg.

Molomarked på Statland har blitt arrangert siden 2001 og her stiller lokale og tilreisende utstillere med salg av mat, handarbeid av forskjellige slag, noen har tombola og gjettekonkurranser.

Ordfører Frode Båtnes holdt tale og fikk blomster fra Olav Andreas Monsen i Statland Vekst.

Ordfører Frode Båtnes uttrykte hvor viktig det er med et slikt arrangement på Statland.

– Et fast arrangement er viktig både for by og bygd og Molomarkedet er viktig for Statland. Her samles bygdefolk og det er rett mange tilreisende som også ser fram til denne dagen. Viktig er det for lokalt næringsliv, butikken, lokale små og store produksjonsbedrifter som mat og handverk og det er en viktig inntektskilde for lag og foreninger. Det er viktig å vite at Statland Vekst deler eventuelt overskudd og gir støtte til glede for innbyggerne. Her vises en stor dugnadsinnsats for å få til dette og takk for at dere gjør dette år etter år, sa ordfører Båtnes blant annet.

De tre ordførerkandidatene hadde en uhøytidelig «pælmekamp», AP og Frode Båtnes tok en knepen seier.

VM i Pælming er en fast aktivitet og Statland Vekst inviterte de tre ordførerkandidatene til kamp. Kampen ble avgjort i andre runde da Frode Båtnes fikk kjettingen 1,60 meter, Amund Lein ble slått med en centimeter og Steinar Lyngstad endte med 56 centimeter. Grundig slått, men SP kommer sikkert sterkere tilbake.

Etter sceneshowet til Bjørnis var det fotografering, Kristoffer syntes det var kjekt å ha med mamma Eva Skomsvold Hauan-Halbostad på scenekanten.

 

Bjørnis hadde sceneshow sammen med Jens Martin Olsen og fortalte om hvor viktig det er med både røykvarslere, hjelm når man sykler og redningsvest i båten. Etter showet var det fotografering for de som ønsket det.

Namdalseid Jeger og fiskarlag hadde lavvo og viste blant annet hvordan man partere en rådyrbukk.

Loddsalg er en viktig inntektskilde til Statland Vekst; Kjellrun Dahl, loddselger Leif Skorstad, Inger Brørs og Ebba Hjulstad.

 

Gjett vekta og vinn laksen, Statland Pensjonat ved Svenn Kaldahl og Svein Lervik med Stjørdalslaksen som er førstegangsgyter og tulla seg til Namsenfjorden!

 

Eva Bertnes sto for salg i Bjørnars Snekkerbod, her var det mye fint i trearbeid.

 

Hilde Gystad fra Vengstad Gård var på Molomarkedet for første gang med sine ullprodukter.

 

Islandsk Gårdsbakeri ved Gudny Sverkmo, her i samtale med Grete Lervik.

 

Travelt på «kjøkkenet», fra venstre Lisbeth Finanger, Emma Kaldahl og Solveig Monsen solgte nydelig fiskekaker og fiskesuppe.

 

Brattlia Økomat ved Embret Østring var på plass med blant annet kupølse, badsturøkt lam og Chorizo pølse. – Oppi Brattlia finnes det ei selvbetjent vippsbod med både poteter, kål, neper og mye annet, sier Embret!

 

RS Ung i Namsos hadde tatt turen til Statland med Elias-båten noe som var populært for de yngste.

 

De kommer fra Colombia og lørdag tok de turen til Statland sammen med Tom Are Berg, fra venstre Jairo som er rektor på en Colombiansk skole, Emily, Tom Are og Luisa.

 

Senterpartiet med stand fra venstre Kristine Altin, ordførerkandidat for SP Steinar Lyngstad og Bjørnar Schei.

 

Arbeiderpartien var også på plass her med fra venstre Ulrik Båtnes, Trine Kjøl Oksdøl, Grete Lervik og ordførerkandidat AP Frode Båtnes.

 

Steinar Lyngstad og Amund Lein gratulerer Frode Båtnes med seieren.

 

– Sommerferie og Molomarked, da må jeg heim til Statland, smiler Jostein Dille som bor i Vestby, her sammen med søstrene Jorunn som bor i Fredrikstad og Marit fra Statland.

 

I boden til Tøtdal Vel serverte Kristin Forbord kaffe og nystekte vafler.

 

Bjørn Engen var konferansier og her forteller Solveig Monsen at matsalget går strålende, – vi har laga 450 fiskekaker og 81 fiskeburgere som er stekt på dugnad. Mange handler for å ta med heim, kjempeartig, sa Solveig!

 

«Pælming» er en artig aktivitet på Molomarkedet, her pælmer Linnea Hanssen ballen og kjettingen hele 4,78 m.

 

Bjørnis og elgen fra Namdalseid jeger og fiskarlag fikk god kontakt, her sammen med Jens Martin Olsen i brannvesenet.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse