Gladagsløpet er populært både for store og små

Alle var de vinnere og fikk sin velfortjente gullmedalje

NAMDALSEID

34 barn sto på startstreken og som vanlig var det full fart fra start til mål. Etter målgang var alle vinnere og fikk sine fortjente gullmedaljer. To av de som deltok hadde tatt turen fra Levanger til besteforeldrene på Namdalseid, men det spesielle med Malin var at hun løp med krykker.

– Hvordan er det mulig å løpe med krykker?

– Det var vanskelig å ekkelt ja, men æ tok det med ro og kom jo i mål, smiler Malin Elden Hustad.

50 løpere startet i den lengste løypa, det var to eller tre runder hver på i overkant av 2 kilometer. De yngste gjorde to runder, men de store og sprekeste satset på den lengste løypa. Vegard Jermstad fra Namdalseid holdt største fart gjennom hele løpet og vant årets Gladagsløp med tiden 27.01. Andreplassen gikk til Roy Oskar Halvorsen fra Sprova, 27.23. Kampen om tredjeplassen ble en skikkelig spurt mellom Namdalseids Kristoffer Buvarp og Odin Elias Brøndbo-Tronstad fra Snåsa. Kristoffer knep denne med ett sekund, tid 28.14 og 28.15.
Roy og Vegard holdt følge den første runden, men Vegard ble for sterk.
– Du er jammen en råtass du, smilte Roy og ga en venneklapp på skuldra.

I årets dameklasse var det to jenter som kjempet om seier i Gladagsløpet.
Vinner ble Tora Lønnebakke Norberg fra Byåsen med tiden 32.28. og Torunn Tønnes fra Lom endte med tiden 32.36.
– Det ble et greit løp, men det var litt tungt, var de enige om etter målgang.

Herreklassen ble vunnet av Vegard Jermstad, i midten, nummer to Roy Halvorsen t.h. og tredjemann ble Kristoffer Buvarp.

I dameklassen var det to startende, først over mål ble t.h. Tora Lønnebakke Norberg fra Byåsen åtte sekunder foran Torunn Tønnes fra Lom.

Fra Levanger stilte søskenparet Magnus og Malin Elden Hustad. Malin gjorde runden på krykker, – det var litt ekkelt ja, men æ kom mæ i mål!