Julekonsert for sjette gang, en fin førjulstradisjon

En flott julekonsert i Namdalseid kirke med Thomas Brøndbo, Terje Tranaas, keyboards, Eirik Øien, bass, Stig Hollup, gitarer og gjesteartist fra Valdres Ingrid Lingaas Fossum, langeleik

NAMDALSEID

For sjette året er Thomas Brøndbo med sitt band på juleturne i fylket og tirsdag kveld var det konsert i Namdalseid kirke. Julekonsertene «Heim et annet sted på jord» er blitt en fin førjulstradisjon, noe mange setter pris på.

– Det å komme til Namdalseid er bare herlig. Her er det mat og kaffe som Solfrid har laga og Øyvind som bærehjelp. Som tidligere har turneen også i år fått navnet «Heim et annet sted på jord», for det å komme heim til jul er jo mye av det jula handler om, sier artisten Thomas.

Han forteller at de har 9 konserter fra Kolvereid til Trondheim/Olavshallen.

Konsertene er blitt en tradisjon for Thomas og bandet som består av Terje Tranaas, Eirik Øyen og Stig Hollup. Hilmartalentet Ingrid Lingaas Fossum fra Valdres er med på årets juleturné på Langeleik/sang.  Ingrid er en av de fremste i landet til å traktere dette strengeinstrumentet som ikke er så godt kjent i Namdalen/Trøndelag.

Gjennom konserten presenterer Thomas programmet blandet med kjente tradisjonssanger knyttet opp mot egne sanger. Da kom julestemningen sigende i kirkerommet.

Thomas Brøndbo er god til å fortelle om melodiene noe som gir tekstene ei meining, man vet hva man skal lytte etter. På programmet var de flotteste julesangene, noe av de man fikk høre; «Romjulsdrøm», «Heim te jul», DDE sin klassiker «Julkortet»«Jul ferr m滫Jul i bakgården» fra Vårres jul, «Et lys i mørketida»«No ringes jula inn» og konserttittelmelodien «Heim et anna sted på jord».

«Heim et anna sted på jord» er tilegnet de norske sjømannskirkene rundt i verden som sjømenn gjennom alle tider har oppsøkt, både i gode og vanskelige tider. De forteller at det å komme til sjømannskirka er som å komme til en heim et annet sted på jord. Vi har et godt samarbeid med sjømannskirka, forteller Thomas.

Ingrid Lingaas Fossum, langeleik.

Gjesteartist Ingrid Lingaas Fossum framførte vakkert en Valdresvariant av «Et barn er født i Bethlehem». Hun og Thomas hadde en duett med blant annet sangen «Heim te jul».

– Det er koselig å få være med på en juleturné i Trøndelag selv om det er kaldt, men det er vi jo vant med i Valdres også. Langeleik er et instrument som er brukt siden 1524, så neste år er instrumentet 500 år, smiler Ingrid.

Gitarist Stig Hollup!

Avslutningsmelodien «Deilig er jorden» var helt fantastisk med allsang på siste verset og en gitarsolo av Stig Hollup som var helt eksepsjonell!

Nå har de gledet mange i Skage kirke, Kuben kulturhus, Namdalseid kirke og Følling kirke. Disse stedene har en flott julekonsert å glede seg til:

«Heim et annet sted på jord»:
12. desember: Kolvereid kirke
13. desember: Kimen kulturhus, Stjørdal
14. desember: Alstadhaug kirke
20. desember: Namsos kirke (med Gospelkoret Salt)
21. desember: Lille Olavshallen, Trondheim

Ingrid Lingaas Fossum og Thomas Brøndbo; «Heim te jul».

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse