Påskestart med revyen «Sceneskrekk»

STAUT teaterlag sine revyaktører med «Sceneskrekk», fra venstre bak; Håkon Haga Kaldahl, Morten Olav Hågensen, Inge Petter Finnanger og Mona Renate Hågensen. Foran fra venstre; Jonas Finanger, Brage Skjengen-Hågensen, Ingveig Gevik, Ida Christine Myren og Tone Wannebo Bendiksen.

STATLAND

I fjor høst hadde de 40-årsjubileum på Lauvsnes, i helga presenterte STAUT teaterlag revyen «Sceneskrekk». Fredag kveld var det premiere og to forestillinger på lørdag med fulle hus og det ble en flirende start på påska.

Tradisjon tro leverte Staut en påskerevy med mange gode lokale og nasjonale hendelser, mye skøy og noe til ettertanke, fantastiske sangprestasjoner, dette var det verdt å være med på.

12 år gamle Brage Skjengen-Hågensen kom inn på scenen som en «rakett».

Hvem som hadde sceneskrekk vites ikke, men det var i alle fall ikke 12 år gamle Brage Skjengen-Hågensen. Han kom svevende, i ordets rette forstand, inn på scenen med et smell og skulle spille far Morten som liten.

– Hvorfor er jeg så liten? Hvor er barten? Undret han før alle aktørene kom inn på scenen og sang åpningsnummeret «Sceneskrekk».

«Flatangernytt på Nytt»: Fra venstre: Ida Christine Myren, Morten Hågensen som teknisk sjef i Flatanger, Jonas Finanger som Flatangernytts redaktør og Inge Finnanger som Namsos-ordfører.

Da var revyen i gang og sketsjer som «Badevakta» belyste tilstanden i bassengene, «Et lite strå» med dyrlege og små rør som inneholder millioner av små frø.. «Flatangernytt på Nytt» der kommunedirektøren i Flatanger og ordfører i Namsos deltok. En ivrig sekretær fikk fram utsikthytta på Utvorda. Temaet bønder ble belyst i «Bonsangen» og vilkårene for bøndene, sentralisering og matproduksjon ble belyst. Kommunepolitikerne fikk sitt i sine forslag om å kutte i grendeskolene, i «Namsos spare»; – legg ned skoler i distriktene? må da heller bygge nye skoler der ongan er. «Værkrise»; Snøkaos med 8 cm snø i Oslo, hjemmekontor og snøfokk med 5 m snø i nord. – Det meldes så kraftig vind at vindmøllene vil gå feil veg! Raset på Utvorda med stengt veg og båtskyssen som ble etablert ble godt belyst. Her ble det fraktet både folk og varer.

«Jaktlaget», – må man så må man, selv om elgen er nærme og springer forbi! Ida Christine Myren på post i skogen.

Blant mange lokale numre hadde de også noen med nasjonale hendelser. «Tenn lys» gjorde de for mange, både statsråder med og uten master også rikinger som flytter ut av landet fikk sitt lys. En lokal kjent kar fikk det største lyset! «Jaktlaget» på elgjakt med forviklinger, «Strikkemani», «På hæls», «O’ jul med din glede» og «Kirka i dag» – tydelig at det er lenge siden det har vært prest på Statland!

«Frivillig innsats» med Ingveig og Jonas.

«Demenskoret» med en egen variant, «Frivillig innsats» var også gode nummer blant de 18 som sto på programmet. Det er bare å berømme revyaktørene, scenearbeiderne Svein Hågensen og Odin Skjengen-Hågensen, sufflør Vår Skjengen-Hågensen, revybandet med Eskil Bendiksen, Yngve Henriksen, Mads Fallet og Odin Dahle. Lyd Asle Leknes, lysteknikere Olav Andreas Monsen og Espen Aglen.

Opplæring av badevakter; – æ kan jo itj å svøm!

 

«Et lite strå» med millioner av frø, Håkon Haga Kaldahl som inseminør.

 

«Bonsang» med tekst til ettertanke, fra venstre: Jonas Finanger, Ida Christine Myren, Håkon Haga Kaldahl og Ingveig Gevik.

 

De skal sørge for at Namsos kommune sparer penger, fra venstre Ida Christine Myren, Håkon Kaldahl og Ingveig Gevik.

 

Værrapport fra nord med Jonas Finanger, – æ åpne døra så får dåkker se på snøfokk!

 

Melka måtte med båten i store tunge melkespann, – no ska æ heim å gjøre fjøs, Ida Christine Myren, Mona Hågensen og Inge Petter Finnanger følger med hvem og hva som kommer med båten.

 

De tente et lys både for rikinger og andre som sliter. Håkon, Ingveig og Mona.

 

«På hæls», ikke alltid like lett å huske når man møttes sist, – ska tru kæm derre var? Jonas og Morten med en lystig sketsj.

 

«Demenskoret», Jonas Finanger, Tone Wannebo Bendiktsen og Mona Hågensen med sin versjon!

 

Julestria er ikke alltid like enkel, lettere kaos når det i tillegg kommer kaffebesøk.

 

Et lystig nummer med tre overivrige strikkedamer, det var ei mesterlig framføring, Mona, Ida og Ingveig. Stykket er hentet fra Malangsrevyen!

 

Lenge siden det var prest på Statland, det ble både vielse og barnedåp i samme slengen, ikke helt etter boka fra prosten kanskje, men vikarprest Morten klarte brasene, Jonas og Ingveig ble vigde og Inge ble døpt!

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse