Inviterte nabolag til uhøytidelig, ispedd litt alvor, skotthyllkamp

Vinnerne i årets nabokamp. I midten vinnerne May Berg og Sverre Dahl, andreplass t.v. Hild Fjær Moe og Jostein Sæther og tredjeplass Bodil Furre og Sverre Weiseth

NAMDALSEID

Den trønderske «nasjonalidretten» skotthyll har skikkelig slått til blant medlemmene i LHL-Namdalseid. Her trenes det hver tirsdag på den flotte skotthyllbanen i «Kariskogen» og rundt tjue deltakere møter opp, det er plass til flere. Her møtes både kvinner og menn i alle aldre og de har fått skikkelig dreis på hyllene. Her hører det med litt skjemt og alvor før bålkaffe og lefser serveres etter endt konkurranse.

– Det er viktig å møtes til trivelig lag med sosialt samvær og en intern skotthyllkamp en gang i uka, sier skotthyllentusiastene.

Tirsdag ettermiddag var intet unntak, da var skotthyll-laget fra Bangsund/Namsos invitert til kamp. Sist da nabolaget var på besøk var i oktober 2020 så nå var det dags for en ny nabokonkurranse.

Gjestene stilte mannsterke, det var ingen damer med, men Eidbyggene hadde med flere godt trente skotthylldamer. Det lå jo selvsagt til en hjemmeseier for damene, men litt spenning ble det da det måtte til omkamper om seieren for May Berg og Hild Moe. Den siste hylla avgjorde til May sin fordel.

Blant herrene var det jevnere kamp etter de to første omgangene, men så ble det, noe ukonsentrert kasting, dårlig sikting og lite med poeng i tredje omgang. Det var ikke vinden å skylde på heller. Det ble også omkasting om de gjeveste plassene hos herrene og Jostein Sæther ledet etter sin ekstraomgang, men så var det en treffsikker kar fra Bangsund som feide ned alle og tok førsteplassen. Sverre Dahl ble seierherre i årets naboskotthyllkamp!

Skotthyll er særlig populært i Trøndelag, og omtales gjerne som den trønderske nasjonalidretten. Opprinnelsen til skotthyll er uklar, men den kan ha sammenheng med skotske ingeniører som var med på å bygge jernbanestrekningen Trondheim-Støren rundt 1860. Tidligere skal det ha blitt brukt flate steiner til å kaste med, og av og til også en oppreist steinhelle i stedet for trekubber, munker, som mål.
Det første Trondheimsmesterskapet i skotthyll ble arrangert i 1934. Norges Skotthyllforbund ble stiftet 28.november 1978, og har rundt 60 medlemsklubber. De fleste klubbene er i Trøndelag, men det finnes også skotthyllklubber på Østlandet og på Møre.

Det var mange gode kast og Sverre Weiseth var i slaget!

 

Kåre Heggdal dro til med flere gode kast og kom til finalen, men nådde ikke opp der.

 

Per Furre kom også til finalen, det ble med den, men godt kastet likevel.

 

Turid Bratberg har også ei god kastehand, holdt ikke helt inn på tirsdag.

 

Jubel for Eli B. Røthe, fullt hus!

 

Jostein Sæther kjempet om seieren.

 

Sverre Dahl, Bangsund, ble vinner!

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse