Ola (17) sørger for at turglade Eidbygger slipper å vasse i snø

Ola Thorsen gjør en stor innsats for å holde turstien fra sentrum og rundt Staven fri for snø

NAMDALSEID

Den flotte turstien med start fra sentrumsområdet eller fra Kløvertunet og opp mot Staven er en trimrunde som passer de fleste. Den er da også veldig populær både sommer og vinter. Om vinteren er det snøen som kan være til hinder å bruke stien, men Ola Thorsen tok tak og nå er det bare å trimme i veg.

Ola har jo som mange andre ungdommer stor interesse for traktor og andre kjøretøy som man kan ha nytte av. I november 2020 kjøpte han en ATV og frontskjær som han nå bruker til snørydding.

– Jeg hadde en ATV tidligere også, men denne er kraftigere og bedre å kjøre. Jeg så at turstien ble flittig brukt selv om det var snø på den, mye spor både opp- og nedover viste det. Da tenkte jeg at dette var da trasig og startet å brøyte den. Folk setter pris på dette og da er det selvsagt artig å gjøre en «snøjobb», smiler Ola.

I de senere dagene har det vært mye snø, nesten hver dag og Ola og de andre snørydderne har hatt det travelt.

– Det var Kristin Staven som satte meg på ideen da ho hadde tatt en runde med sin ATV. Da tenkte jeg at dette måtte jeg prøve og det ble suksess. Jeg brøyter fra Kløvertunet (red. anm. ved Helsetunet) og oppover til Staven og nedover igjen. Dersom det er mye snø, blir det to runder på cirka 20 minutter. Nå har det vært bra med snø og det har blitt høge snøkanter som kan bli problem dersom det kommer mer. Jeg må vel bare være kreativ og finne på noe lurt da, sier Ola og kjører på så «snøfokket står».

Den unge brøteren går til daglig på Steinkjer videregående skole på linja bygg og anleggsteknikk. Han går nå andre året og håper å bli lærling til høsten.
Det store snøfallet de siste dagene har ført til at turstien ikke alltid har vært nybrøytet på morgenen, skolen kommer først. Men når skole og leksearbeid er unnagjort kommer storkjeldressen på og da er det ut med ATV-en. Det er ikke bare turstien Ola brøyter, nei da, han rydder gårdsplasser både i sentrumsområdet og rundt i boligfeltet på Vangsmoen.

– Det har vært mye arbeid med snørydding den siste tiden og ATV-en har vært varm hele ettermiddagen. Når snøryddingen er unnagjort, blir det å møte et par kompiser eller gå på fotballtrening. Det er ei vanskelig tid nå med korona så nå er det trening med 15-åringene, sier en travel Ola Thorsen.

Med et kostbart kjøretøy med snøryddeutstyr så skjønner man at Ola er ivrig etter å jobbe mye. Brøyting hos privatpersoner gir gode kroner, men hva med turstien?

Brøyter du denne av egen fri vilje?

– Ja, det har jeg gjort. Noen brukere av stien har støttet meg, men nå ser det ut som jeg skal få noen kroner til bensin i alle fall. Den er jo svindyr for tiden, så det blir kjekt, smiler Ola og kjører ferdig kveldens runder.

Smal bru og mye snø. – ingen problem!

 

Ola er konsentrert om brøytingen.

 

Idyll i skogen, – nybrøyta tursti klar til neste dags trimtur!

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse