Salsnes leirskole åpnet på villmarksvis

Salsnes leirskole ble offisielt åpnet torsdag 8. desember. I stedet for å klippe ei snor med saks måtte ordfører Frode Båtnes skjære et elgskinn i to med kniv når han åpnet skolen. Leirskolelærerne Stian Myrvik (t.v) og Gøran Flakken hjalp til

SALSNES

Skriv og bilder fra Namsos kommune ved Ole Morten Melgård

Salsnes leirskole er hele kommunens nye leirskole og den erstatter tidligere leirskoler som var i Namsos, Fosnes og Namdalseid kommuner. Nå er den offisielt åpnet – og det på villmarksvis.

Torsdag forrige uke ble Salsnes leirskole offisielt åpnet. Her skal elever fra hele Namsos kommune få oppleve friluftsliv og villmarksliv. Snor var derfor erstattet med elgskinn, og saks med kniv, da ordfører Frode Båtnes foran inviterte gjester kunne erklære skolen for offisielt åpnet.

Den nye leirskolen skal tilby leirskoleopphold til elever i grunnskolene rundt om i hele kommunen, og erstatter alle tidligere leirskoler som var i gamle Namsos kommune, Namdalseid kommune og Fosnes kommune.

Salsnes leirskole ligger fritt og åpent til

Noen elever har vært så heldige å få testet ut den nye leirskolen allerede, blant annet elever ved Namsos ungdomsskole. Fire elever var spesielt invitert til den offisielle åpningen for å fortelle om sine erfaringer fra oppholdet. De var fornøyd med skolen, og la vekt på samholdet som leirskoleopphold skaper blant elevene. De skulle bare ønske at oppholdet varte lengre.

Frank Ueberfuhr har vært prosjektleder for ombyggingen til leirskole, han fikk skryt under åpninga.

Salsnes leirskole bruker eiendommen og bygninger som tidligere huset Salsnes skole. Hovedbygningen er modernisert og tilpasset den nye bruken. Blant annet er tidligere klasserom blitt til soverom.

Leirskolelærerne Gøran Flakken og Stian Myrvik kunne fortelle de frammøtte at de var glade for den positive responsen som idéen om kommunal leirskole på Salsnes ble møtt med, både hos skoleledelsen, hos politikerne og hos innbyggerne på Salsnes. Prosessen fram mot ny leirskole har gått forholdsvis raskt, og leirskolelærerne ser fram til å tilby kommunens elever opphold og opplevelser på Salsnes leirskole.

Knut Storeide fra skoleledelsen i Namsos kommune ledet åpningen av leirskolen.

På Salsnes leirskole får elevene en unik nærhet til både skog og fjell, Salsvatnet rett utenfor skolen og storhavet en kort gåtur unna.
Å omklassifisere et eksisterende bygg til leirskole krever kunnskap om blant annet kravene som gjelder i den byggtekniske forskriften TEK17 og kravene til universell utforming.

– Prosjektleder Frank Ueberfuhr har vært en viktig pådriver og organisator som hele tiden har passet på nødvendig fremdrift, samtidig som han har lagt til rette for at alle aktuelle parter har blitt hørt. Frank har vært en stødig prosjektleder og fortjener all honnør, forteller Knut Storeide i skoleledelsen i Namsos kommune.

.

Mål for leirskoleoppholdet:

  • En opplevelse for klassen, i klassen og med klassen.
  • Samhold, samarbeid, samhørighet og samspill med andre.
  • Dager fylt med aktiviteter knyttet opp til kunnskapsløftet og aktiviteter for opplevelsene.
  • Dager som er fylt av uteaktiviteter til lands og til vanns.
  • Ettermiddager og kvelder som inneholder opplevelser, skaper samhold i klasser og minner for livet.
Ronny Grannes serverte sang for de inviterte gjestene.

 

Kake med friluftsmotiv hørte med da Salsnes leirskole ble formelt åpnet.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse