«Sommermoro – Ung til eldre»

De lager «Sommermoro – Ung til eldre», til venstre fra LHL-Namdalseid May Berg, Kåre Heggdal, Namdalseid Idrettslag Geir Sæther og nummer to fra høyre Brit Thorsen, fra 7.klasse Åsmund Hynne Kolstad og Fares Alhozmi, fra Namdalseid Frivilligsentral leder Monica Sotberg og Nina Edel Damås, øverst midt i bilde Paulus Holtan Furre.

NAMDALSEID

Elevene i 7. trinn ved Namdalseid skole deltok i mai i den årlige konkurransen SMART-SMN i regi av Ungt Entreprenørskap og Sparebank 1 Midt-Norge. Elevene fikk i oppgave å finne løsninger på oppgaven de fikk: «Hvordan kan vi lage smarte og nye idéer som får barn, unge og eldre i lokalsamfunnet til å være mer aktive og sosiale?».

Klassen ble delt i tre grupper og alle gruppene hadde forslag hvordan skape sosiale møteplasser for folk i alle aldre, få folk til å være mer aktive. Et treffpunkt en dag i uka med aktiviteter alle kan være med på. Aktiviteter som minigolf, sandvolleyball, frisbeegolf, balleker og mere. Klassen ønsket at noen kunne ta tak i deres forslag og de foreslo frivilligsentralen, idrettslaget og kommunen.

Dette aktivitetsforslaget var så bra at 7. klassen ved Namdalseid skole vant pris i Trøndelag på 10.000 kroner. Det gjorde også 9 andre skoler i fylket, det deltok 27 skoler. Namdalseid Frivilligsentral tok straks tak i dette gode forslaget og satte i gang planlegging av «Sommermoro – Ung til eldre».

– Jeg tok kontakt med LHL-Namdalseid og Namdalseid Idrettslag og dette blir et samarbeid med de og Namdalseid Frivilligsentral. Så etter forslag fra elevene på 7. trinn på Namdalseid skole, starter vi opp med aktiviteter i sommerferien. Formålet er at vi skal skape et sted å møtes for folk i alle aldre i sommer, dette er for alle – ingen nedre eller øvre aldersgrense. Det er gratis å delta, sier daglig leder i Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg.

Aktiviteter ved skolen blir på utearealet og idrettsplassen. Her er det muligheter for mange forskjellige aktiviteter med mange lekeapparater for de minste, ballspill i mange varianter og frisbeegolf. Utstyr blir å få lånt og her blir det blant annet kafé i det nye flotte klubbhuset, salg og enkel servering. En flott tursti er også mulig å gå, Skaret til Berre.

I Kariskogen er det minigolfbane, her prøver Fares, Åsmund og bakerst Paulus banen.

De dagene det er i Kariskogen (bak Prix) vil medlemmer fra LHL være til stede og vise og tilrettelegge for skotthyll, minigolf og lekeapparat, det blir svartkjelkaffe i hytta. Her er også mulig til å gå turstien opp mot Staven. Alt skal være sosialt og er et lavterskeltilbud til alle.
Barn som er 10 år eller yngre må komme i følge med voksne da man ikke tar ansvar for tilsyn av barn.

– 7. klassen ønsker det skal være to kvelder på badeplassen i Sjøåsen, like nord for Åsnes. Her blir det varm grill så ta med mat og drikke dit. Frivilligsentralen holder badevakter og vi håper dette blir artig, sier Monica.

Klassen foreslo en App på opplegget «Sommermoro», men det er i stedet laget en digital trimbok hvor alle kan registrere seg. Her er det mulig å samle poeng i løpet av sommeren og det blir premiering!

– «Sommermoro» publiserer fortløpende på FB og Instagram, #sommermorro namdalseid. Dersom dårlig vær så blir aktivitetene flyttet til idrettshallen. Vi har hele tiden behov for frivillige hjelpere så vi oppfordrer folk til å melde seg. Kom og bli med på «Sommermoro – Ung til eldre», sier Monica.

Det blir aktiviteter hver onsdag i skoleferien:

  1. juni – Idrettsanlegget kl. 18.00-20.00
  2. juli – Badeplassen på Sjøåsen kl. 16.00-18.00
  3. juli – Kariskogen kl. 18.00-20.00
  4. juli – Idrettsanlegget kl. 18.00-20.00
  5. juli – Badeplassen på Sjøåsen kl. 16.00-18.00
  6. juli – Kariskogen kl. 18.00-20.00.
  7. august – Idrettsanlegget kl. 18.00-20.00.

(Dersom det er «badedag» med dårlig vær så blir det også flyttet til kl. 18.00-20.00).

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse