Kulturstipend til Martine

Namsos kommunes kulturstipend til ungdom 2024 går til Martine Johansen Schjerve. Martine mottok stipend, diplom og blomster fra ordfører Amund Lein og leder av ungdomsrådet Thalia Benedicte Fossli. (Foto: Ole Morten Melgård / Namsos kommune)

NAMSOS

Ole Morten Melgård Rådgiver Innbyggertorg og frivillighet Namsos kommune

Namsos kommunes kulturstipend til ungdom 2024 går til danseren og turneren Martine Johansen Schjerve.

– Å få kulturstipendet er svært stort og en drøm som har gått i oppfyllelse. Det betyr så mye å få denne støtten og det kommer virkelig til å være til hjelp nå når jeg skal få fortsette med dans og turn til høsten, forteller Martine.

Det var en glad Martine Johansen Schjerve som mottok stipendet foran kommunestyrets medlemmer under årets siste møte før sommeren. Den unge danseren og turneren fra Namsos fikk overrakt diplom og blomster fra ordfører Amund Lein og leder i ungdomsrådet Thalia Benedicte Fossli.

I tillegg får altså mottakeren et stipend på 15.000 kroner.

Mange gode søkere

Utvelgelseskomiteen har også i år hatt en krevende og spennende jobb i å skulle velge ut kun én stipendmottaker. Det var mange gode søknader fra unge og lovende utøvere, innen både idrett og andre kulturaktiviteter. Men i år falt valget altså på danseren og turneren Martine Johansen Schjerve.

Danseren og turneren Martine Johansen Schjerve fra Namsos (Foto: Ole Morten Melgård / Namsos kommune).

Startet tidlig

Årets stipendmottaker startet med sine aktiviteter tidlig.

Som danser startet Martine i kulturskolen som treåring og har fortsatt som elev innen flere ulike dansesjangre, med hovedvekt på moderne dans og klassisk ballett. I tillegg ble danselinja ved Olav Duun videregående skole et naturlig valg for å kunne fordype seg videre i tre år.

På turn startet stipendmottakeren enda tidligere – allerede som toåring. Etter hvert ble Namsos turnforening supplert med plass på konkurransegruppa i Beitstad. Her har Martine oppnådd svært gode resultater både regionalt og nasjonalt, med blant annet flere gull i NM.

Martine trekker selv fram betydningen av å ha kunnet drive med turn og dans i et inkluderende miljø med godt samhold.

Planene klare

Stipendmottakeren har nå akkurat avsluttet sitt siste år både ved kulturskolen og ved danselinja. Planene og målene framover er klare.

Først går ferden til Danmark og Ollerup gymnastikkhøjskole.

– Skolen vil gjøre det mulig å møte koreografer og trenere fra flere deler i verden, som kan gi meg masse ny kunnskap og hjelpe meg med den utviklingen jeg ønsker å få innenfor turn og dans, skriver Martine Johansen Schjerve i sin stipendsøknad.

Namsos kommunes kulturstipend for ungdom kommer godt med forteller mottakeren.

Imponert stipendkomite

Utvelgelseskomitéen har latt seg imponere, både over alt stipendmottakeren har oppnådd til nå, men også de tydelige målene hun har om å kunne utvikle seg videre. Komitéen mener i tillegg at stipendmottakeren er et godt forbilde for yngre dansere og turnere, både sosialt på treninger og som trener.

– Jeg håper at jeg en vakker dag kan spre danse- og turngleden min og gi denne kunnskapen videre til nyere generasjoner, skriver Martine Johansen Schjerve i sin stipendsøknad.

Stor tro på Martine

Komitéen har stor tro på at stipendmottakeren vil nå sine drømmer.

– Vi ønsker lykke til i videre satsing – og ser gjerne at du en dag kommer heim til Namsos igjen for å spre din danse- og turnglede, skriver komitéen i tildelingen.

Utvelgelseskomiteen for stipendet i 2024 har bestått av ordfører Amund Lein, leder i Utvalg for folk Hanne Marthe Breivik, politisk valgt representant fra Utvalg for folk Nina Edel Damås og leder i ungdomsrådet Thalia Benedicte Fossli.

Namsos kommune gratulerer Martine Johansen Schjerve med kulturstipendet til ungdom 2024!

Namsos kulturskoles juleforestilling «CinderElla». Danseren og turneren Martine Johansen Schjerve fra Namsos (Foto: Ole Morten Melgård / Namsos kommune).

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse