Sommerhjørnet i sentrum

Snart åpner Sommerhjørnet på Samfunnshuset. Fra venstre: Johannes Rosenvinge, leder av ungdomsklubben Lagre, Tilde Bordi Grannes (18), Olav Duun VGS, Adrian Aarmo-Hyllnes (16), Høknes ungdomsskole, Thalia Benedicte Fossli (16), Namdalseid skole og leder av ungdomsrådet, Lars Øivind Meland, rektor på Namsos kulturskole, Henrikke Pauline Langfors Åsli (13), Høknes ungdomsskole, Gjermund Rye, prosessdriver Namsos kommune og Axel Buner Hanslien (14), Bangsund skole. (Foto: Ole Morten Melgård / Namsos kommune)

NAMSOS

Pressemelding fra Ole Morten Melgård, Rådgiver Innbyggertorg og frivillighet Namsos kommune

Endelig! Fredag 28. juni åpner Sommerhjørnet på Samfunnshuset i Namsos. Sommerhjørnet er et tilbud til ungdom mellom 13 og 19 år i sommerferien. Sommerhjørnet er et sommeråpent og sentrumsnært fritidstilbud i Namsos til ungdom mellom 13 og 19 år.

– Jeg tror at også vi ungdommer fra Namdalseid kommer til å benytte oss av tilbudet, sier Thalia Benedicte Fossli (16).

Barn og unge har sagt at de ønsker seg flere møteplasser i Namsos sentrum. Derfor åpner nå Namsos kommune Sommerhjørnet.

– Det er viktig at ungdom har et trygt og rusfritt sted å møtes i sentrum av byen, der vi blir tatt imot med et smil og alltid er velkommen, sier Adrian Aarmo-Hyllnes.

16-åringen er en av flere ungdommer i en «ekspertgruppe» som kommunen har oppnevnt for å bidra i planlegginga av ungdomstilbudet i sentrum. Uka før åpninga er ungdommene samlet på Samfunnshuset for siste finpuss av planene.

Gaming i kinosalen

Sommerhjørnet blir et treffsted hvor ungdom kan møte andre ungdommer, slappe av, delta på aktiviteter eller finne på noe gøy sammen. For eksempel gaming i den gamle kinosalen i Samfunnshuset.

– Her kan vi treffe andre ungdommer å spille med, forteller Henrikke Pauline Langfors Åsli (13).

Det er også planlagt å ha workshops og andre happenings i løpet av sommeren.

Billig mat

På Sommerhjørnet kan ungdommene få kjøpt is, brus, toast og andre kioskvarer rimelig om de vil. En dag i uka skal i tillegg Braa bar selge god og rimelig mat.

Tre ansatte i Namsos kommune skal drive Sommerhjørnet. Disse skal sørge for at det blir et trygt og greit sted for ungdommene å møtes i sentrum av Namsos. De ansatte håper at også noen av ungdommene selv ønsker å hjelpe til på Sommerhjørnet.

Ungdom fra hele kommunen

Lederen av ungdomsrådet i Namsos kommune har vært med i ekspertgruppa for Sommerhjørnet. Hun tror at Sommerhjørnet kan være aktuelt også for ungdom som bor et stykke unna byen:

– Jeg tror at også vi ungdommer fra Namdalseid kommer til å benytte oss av tilbudet, det går jo buss, forteller Thalia Benedicte Fossli (16).

For å få til en koselig møteplass i sentrum for våre ungdommer har ansatte fra ulike enheter i kommunen den siste tida bidratt med alt fra arbeidskraft til gamle møbler.

Og nå er det altså like før at ungdommene tar i bruk bygget som så mange Namsosinger er glade i. Velkommen til Sommerhjørnet på Samfunnshuset i Namsos!

Åpner: fredag 28. juni.
Åpningstider: onsdag – lørdag 15.00-21.30.

 

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse