Frivilligforum: Frivilligheten i ny storkommune og «Frivilligsentralen 2025»

Hanne Falstad fra Ørland var innleder på årets Frivilligforum, her sammen med leder i Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg

NAMDALSEID

At frivilligheten er stor i Namdalseid er ikke å legge skjul på. Det er mange aktiviteter i lag, foreninger og gjennom Frivilligsentralen, forrige mandag ble det tredje Frivilligforum arrangert.
Formålet med Frivilligforum er at her kan man lufte tanker og ideer til utviklingen av Frivilligsentralen og frivilligheten i Namdalseid.

Årets inspirasjonsforedrag var ved Hanne Falstad som jobber i NHO og bor på Ørland. Hun delte sine egne erfaringer med å flytte heim til et lite samfunn og hvilke store muligheter man finner i lokale omgivelser. Hanne vinklet sitt foredrag i retning:
– Hva kan vi gjøre i små samfunn? Hva kan du gjøre for Namdalseid?
«Ikke spør hva Namdalseid kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Namdalseid!»

Hvilke holdninger kan Namdalseid ha når vi nå går inn i og blir en del av Namsos kommune?
– Det blir Namdalseid i endring og engasjement og kunnskap blir viktig. Det gjelder å handle i tide så det ikke oppstår trusler for det eksisterende. Ta modige valg og bygge en grunnmur for Namdalseid. Ha gode planer med god markedsføring og skap et godt omdømme. Det blir viktig å synliggjøre Frivilligsentralen sine oppgaver, sa Hanne Falstad blant annet.

Vi vet hva vi har i dag, vil vi være med på å utvikle bygda vår enda mer?
Etter inspirasjon fra Falstad ble det gruppearbeid der de tretten deltakerne skulle se framover; hvordan ser vi for oss Frivilligsentralen sin rolle i ny storkommune og «Frivilligsentralen 2025».
– Tiden for å vise fram hva vi står for er nå. Det kommer til å bli kamp om midlene så vi må skape en begeistring for arbeidet vårt som andre vil etterape. Vi må synliggjøre oss på en god måte, sa Agnar Moe.

– Det blir viktig at vi føler oss viktig når det blir Namsos kommune. Vi må styrke Frivilligsentralen og frivilligheten. Det er mye frivillighet utenfor som er vanskelig å få inn i Frivilligsentralen. Det være seg mange frivillige i idrettslaget og andre lag/foreninger. Det skapes mye i både høst- og vinteridyll som er gratistilbud for barn og unge. Dette er en god merkevare for Namdalseid, helt unikt. Vi må fortsette å dra sammen, sier Gunnhild Kaldahl.
I gruppearbeidet var det flere synspunkter man skulle sette ord på og leder Monica Sotberg vil samle utsagnene i et notat. Det er godt kjent at Frivilligsentralen har mange gode oppgaver som er veldig populære og når ut til alle aldersgrupper.

Blant oppgavene var;
– hvordan kan Frivilligsentralen nå ut til nye målgrupper? Hvordan ser vi for oss Namdalseid Frivilligsentral i 2025?

Det er i alle fall enighet om:
– Vi skal alle være med å dra lasset og gjøre vårt beste. Namdalseid må bestå, enda sterkere. Vi skal være åpen for integrering.
Underveis i kveldens arrangement ble det servert kaffe/te, bløtkake, ost og kjeks.

Engasjert innleder Hanne Falstad.

 

Bilder gruppearbeid:

Gruppearbeid med tema «Frivilligsentralen 2025».

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse