320 korsangere inntok Røros sist helg

Namdalseid songlag i Bergstadens Ziir, til venstre pianist Jan Åge Kolstad og til høyre dirigent Torunn Johnsen

RØROS

I helga var det Korvake på Røros; Korvake 2021!
Korvake hva er så det? Bare en ting å gjøre, melde seg på og bli med på arrangementet. Man skjønte vel at med «vake» i navnet så var det noe med at arrangementet sikkert ville gå fra morgen til seine kveld, kanskje langt på natta. – Endelig mulig å samles!

Nok om det, Namdalseid songlag meldte seg på straks påmeldinga kom, sangerne lengtet etter å være med på noe spesielt etter lang tid med nedstegning. Det var i alt 13 kor med til sammen 320 sangere som deltok på Korvake 2021. Arrangementet var i regi av Norges Korforbund Østerdalen og det var kor fra Trøndelag, Vestlandet og hele Østerdalen.

– Det er 5. gang Norges korforbund Østerdalen arrangerer Korvake på Røros. Et arrangement der vi ønsker velkommen til ei helg fylt av sang, læring og minneverdige opplevelser! kan man lese på Korvake sin hjemmeside.

Mye sang
Som navnet «korvake» tilsier var det sang fra morgen til seint på kveld. All læring, sang og konserter foregikk i Røros kirke, eller som det også sies Bergstadens Ziir.
Her var det konserter både fredag og lørdag ettermiddag/kveld, dirigentseminar og seminar for sangere. Konsert med åpen vurdering der korene fikk tilbakemelding på sin framføring av seminarlederen på et stykke de selv hadde valgt. Det var spennende, i alle fall å høre på!
Ikke uventet fortsatte sangen i mer uformelle former utover i natten. Lørdag kveld var det stort julebord dekket til alle 320 korsangerne på Korvake 2021.

Hva så med Eidbyggene?
Namdalseid songlag kom ikke bort med sine framføringer på konsertene de deltok på. Etter en god oppvarming fredag kveld klokka 22.00. var songlaget klare for å avslutte kveldskonserten i Røros kirke. Et stort kirkerom skulle fylles med vakker sang noe songlagets sangere gjorde med bravur. De framførte «Våken drøm», «Ville fugla flyg» og «The way old friends do».
Lørdag morgen var det å gå på seminar i kirka til klokka 08.30. joda, det var Korvake man var med på!

Men ingen klagde for det ble tid til en tur på byen og både handel og spising fikk man utført. Konserter i kirka var det hele formiddagen så det var mye korsang å høre på for de som ønsket det. Neste konsert for songlaget var lørdag klokka 15.45. da var det konsert med åpen vurdering. Songlaget hadde da DDE-låten «Ville fugla flyg» arrangert av Jan Åge Kolstad på programmet. Sammen med dirigent Torunn Johnsen ble dette en flott framføring noe som førte til gode tilbakemeldinger fra professor i ensembleledelse ved NTNU i Trondheim Ragnar Rasmussen. Han var leder for seminarene denne helga. Konserten lørdag ble avsluttet med fellessang, «Skal hilse fra fjellet» av Jon Østeng Hov og «Et liv för meg» av Anders Edenroth.

Stemning fra konserten åpen vurdering.

Kommentar
Gode ord etter konsert fredag kveld og åpen vurdering lørdag i Bergstadens Ziir:

– Det jeg kan si om Namdalseid songlag er at etter konserten fredag satt jeg sammen med Lars Bremnes og han sa at sangerne i dette koret her, de mener det de synger. De er et kor som bryr seg om tekstinnhold og tekstformidling. De sang tre sanger som har et innhold og en betydning mer enn blomster og kjærlighet. Lørdag sang de «Ville fugla flyg» med et stilrent og lekkert akkompagnement, noe som kjennetegner stilen, og det er vanskeligere enn man skulle tro. Pianisten, Jan Åge, gjorde akkurat som han skulle, veldig fint og sammen med dirigent Torunn laget songlaget dette til en fin opplevelse.
Namdalseid songlag er fine formidlere som helt sikkert deler mange gode øyeblikk i lokalmiljøet sitt. Det betyr mye!
Korsang er bygd opp på gode tekster og poesi noe som gjør det veldig, veldig fint, sa professor i ensembleledelse Ragnar Rasmussen.

Lars Bremnes nådde en liten kommentar i forbifarten:
– Æ så det på øyan og ansiktsuttrykkene deres at de her sangerne ønsker virkelig å formidle noe med sangen sin!!!

Gjorde godt
Dirigent Torunn Johnsen var fornøyd med konsertene og turen til Røros.

– Det var bra for songlaget å få være med på Korvake på Røros og spesielt nå etter lang tid uten noen opptreden. Det kjentes at man ikke har vært med på noe spesielt gjennom en lang koronatid. Koret er veldig bra, og vi har et godt samarbeid, denne turen gjorde godt. Angående åpen vurdering var det kanskje noen som «skvatt litt» av å høre hva Rasmussen sa og hvordan han jobbet med de andre korene. Vi hørte på tre kor før det ble vår tur så det var litt tøft å gå fram på «scenen». Jeg visste hva vi gikk til, men følte at sangerne var litt anspente og kalde. Det gikk bra og det er artig å ha vært med på dette, vokser jo både kor og dirigent av slike stunt! Jeg kosa meg skikkelig hele helga, kjekt å være dirigent for Namdalseid songlag, smiler Torunn.

På tur til øving i kirka fredag ettermiddag, det ble mange turer mellom hotellet og kirka, til venstre May Berg, Tore og Anne Grete Petersen, Ann Elisabeth Ravlo og Annja Svendsli.

 

Det ble tid til tur på byen, lett snø, heldigvis strødd i gata.

 

Røros Sangforening var med som hjelpere under arrangementet, de lot høre fra seg lørdag.

 

President i Norges Korforbund Trond Høskjold takket alle sangere for flotte konserter. – Mottoet i korforbundet er «Sang for livet», jeg vil si at sang er for hele livet, uansett hvilke livssituasjoner man er i!

 

Nye bekjentskaper under helga, leder i Namdalseid songlag Nina Edel Damås, og flere med henne, ble kjent med sangerne i mannskoret med de gule slipsene, Løiten Sangforening.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse