Gospelkor, musikere og solister med stemningsfull konsert i kirka

Statland Gospelchoir med dirigent Narve Jostein Langmo, ved pianoet Marianne Bondø Langmo og musikerne Jonas Finanger, gitar, tangenter Håkon Kaldahl, trommer Martin Oksdøl og bass William Oksdøl

STATLAND

Søndag kveld inviterte Statland menighetsråd til «Etter pandemien konsert» i Statland kirke. Det er lenge siden det har vært noe kulturarrangement og folk strømmet til og fylte kirka. Flinke aktører imponerte og de imponerte hverandre også, og gitarspill og kirkeorgel ga høy gåsehudfaktor.

– Jeg har hørt mye musikk og vært med å spille forskjellig musikk, men aldri fått slik gåsehud som nå, utbrøt trommeslager Martin.

Denne konserten var en reunionkonsert for Statland Gospelchoir. Koret startet opp i 1996 og holdt på til 2011. Nå er det 25 år siden starten og 10 år siden de sluttet, så nå passet det bra med reunion «Etter pandemien konsert».

Fantastisk konsert
Det var ikke bare gospelkoret som imponerte, her var det band med musikere av ypperste klasse, solister fra øverste hylle og gjesteartist som har vært deltaker i The Voice. De fikk alle vist at det er mange gode sangere og musikere fra Statland og Flatanger.

Høydepunktene lot ikke vente på seg, alt fra første nummer skjønte man at dette ville bli en fantastisk konsert. Koret startet med melodien «Like a mighty River» med Nina Bendiksen som solist og deretter «Brigde over trouble water». Skulle ikke tro de har hatt 10 års pause, fantastisk, og for et husband. Solister og band fortsatte med Nina, Wenche Dahle og gjesteartist Maren Emilie Kløven Lein. Skal ikke glemme Kristian Oksdøl som sang «Have I told you lately that I love you» med Oksdøl band. Wenche framførte sin egen sang «Stille storm» før et av høydepunktene «Folkefrelsar til oss kom» med Jonas Finanger på gitar og Håkon Kaldahl på kirkeorgel.

– Denne ga meg skikkelig gåsehud, kom det spontant fra Martin.

Statland Gospelchoir avsluttet konserten med «Oh, happy day» med Wenche som solist og «Amen» der Maren Emilie og Kristian var solister. Publikum ville ha mer så et ekstranummer måtte til; «Brigde over trouble water» var en fin avslutning på en fantastisk og stemningsfull konsert.

En øvelse
– Kjekt å få komme tilbake hit og være med på konserten og markere at det er 25 år siden vi startet Statland Gospelchoir. Koret hadde på det meste rundt 30 sangere, men i snitt var det i overkant av 20. Det var slik at alle ville gjerne være med og det var ikke vanskelig å få til en reunion til konserten. Vi har hatt en skikkelig øvelse, men kona Marianne, har spilt inn stemmene og sendt de på nett til sangerne. Dette var skikkelig artig, smiler en storfornøyd dirigent Narve Jostein Langmo. Det hører med at han møtte sin Marianne Bondø Langmo gjennom koret, hun er pianist.

– Vi har jo spilt siden vi var 8-9 år og det er storsvært at vi kan samles og spille sammen igjen. Er sterkt å komme hit og spille, sier gitarist Jonas.

Fornøyd
– En slik konsert må man være veldig fornøyd med. Vi ser at vegen videre er å få med ungdommene, mange her har flyttet hjem eller i nærheten her etter utdanning og de er topp musikere. Gjennom sang og musikk ser vi en mer samlende menighet, bare å glede seg videre, smiler leder i Statland menighetsråd Janne Myren.

Andre medvirkende:
Lydmann Asle Leknes gjorde en flott jobb, veldig god lyd!
Fungerende sokneprest Paul Skuland holdt andakt.
Konferansier: Magne Bergsli.

Nina Bendiksen gitar og sang, korist Ingveig Gevik og husbandet.

 

Gjesteartist Maren Emilie Kløven Lein med kordamer fra venstre Ingveig Gevik, Wenche Dahle og Janne Finanger.

 

Wenche Dahle med korister Ingveig Gevik og Nina Bendiksen.

 

Jonas Finanger på gitar hadde god kontakt med organist Håkon Kaldahl.

 

Øksdøl Band med vokalist Kristian Øksdøl.

 

Statland Gospelchoir med solister Maren Emilie Kløven Lein og Kristian Oksdøl.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse