Lite besøk, mange telefoner og faste rutiner med spritvask

Sekretær Nina Fjær og de andre ansatte på Innbyggertorget har hver dag faste rutiner med spritvask

NAMDALSEID

Da «koronautbruddet» i mars slo til i landet ble det stille over alt. Folk var kanskje litt i sjokk og ikke helt forsto hva som skjedde; – hvor lenge vil dette stå på? Etter hvert utover tidlig vår slapp det litt opp slik at man følte at verden gikk videre. Men stadig hørte man at det var viktig å være forsiktig og vise hensyn.
Så for noen uker siden «slo det til igjen» om ikke fullt så hardt som første bølgen, men mange sliter med både arrangementer, sammenkomster og besøk.
– Vis hensyn og husk meteren, hører man hver dag.

Faste rutiner
Stilt er det også på Innbyggertorget på Namdalseid, i alle fall med besøk, men telefonsamtaler blir det mange av.

– Det er for tiden lite besøk her, vi har god plass så det er ikke problem med å holde avstand. Jeg tror at folk er litt skeptisk for tiden, sier sekretær Nina Fjær.

Innbyggertorget, biblioteket og gammelbiblioteket er et trygt sted å besøke. Her er det handspritflasker både ved inngangen og andre strategiske steder i rommene.

– Vi har fast rutine med spritvasking to ganger per dag. Er det mye møter/tilstelninger på gammelbiblioteket blir det noen ekstra runder. Det er stor aktivitet her med møter av LHL, Pensjonistlaget, Hagelaget, seniorsurf, strikkekaffe, karakaffe og flere. Da blir det fort en ekstra runde med sprayflaske og vaskeklut, sier Nina.

Biblioteket er bra besøkt og betjeningen passer på at det alltid er sprit på flaskene og at dette blir brukt. Noen er innom og leser aviser og bruker PC slik at det er mye å passe på for den trivelige betjeningen på Innbyggertorget.

– Ikke slik at vi varsler at besøkende må sprite seg, men vi følger jo med at anbefalinger blir fulgt. Men vi er selvsagt avhengige av at besøkende tar hensyn selv også, sier Nina og tar en runde med klut og sprayflaske.
Her vaskes alt av bord, stoler, dører og dørhandtak og listene får også en omgang med sprit og tørreklut.

Mange samtaler
Til tider er det mange som ringer, det er alltid noen som skal ha tak i personer og kontorer i kommunen og da er det enkelt å ringe sentralbordet og få hjelp.

– Det er dager det er mye telefonering, men slik skal det jo være i en kommune. En dag i forrige uke var det over 200 innringere, da var man sliten etter endt dag, smiler Nina.

– I dag (mandag) har det vært mye ringing og spørsmål angående influensavaksineringen som startet på Namsos, sier sekretær Gunvor Klefstad.
Gunvor skulle fortsette spritvasken i gangen og biblioteket, her skifter de på oppgavene og gjør sitt beste for at ikke koronasmitten skal spre seg.

Vis hensyn, hold avstand, vask hender og bruk handsprit; Alt blir bra!!

– stolene får også sin daglige vask.

 

Sekretær Gunvor Klefstad passet telefonen når Nina tok vaskerunden.

 

Dører til alle rom blir også spritvasket, – her skal alle føle seg trygge.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse