Rakfiskkveld med fantastisk god mat og topp underholdning

- Her var det mye godt å forsyne seg med; i døra Inge Buvarp, Ragnar Rønning, Margit og Olav Damås, Sonja Johnsen og Inger Pedersen

NAMDALSEID

Fredag kveld var det duket for Dagsenteret sin årlige Rakfiskkveld. Ikke bare rakfisk sto på menyen, men sju lystige karer fra Osen sørget for topp underholdning hele kvelden.
– Dagsenteret og Namdalseid Pensjonistforening har et godt samarbeid om slike arrangementer, da blir det mer hjelp og alt går så radi. I tillegg stiller frivillige opp og hjelper til. Herlig, sier leder Grete Helbostad på Dagsenteret.

Og radi var det, et innbydende bord var dekket med rakfisk og flere typer laks samt mye godt tilbehør. Kjempegode mandelpoteter og noe godt i glasset både til maten og til kaffen.

På slike arrangementer er det alltid underholdning og i år var det «Norsk Gammelkaillforening» fra Osen som gledet de 50 gjestene på Dagsenteret.
– Vi synes det er artig å møtes og ha det artig. Vi reise litt rundt i området og både i Osen, Roan, Eide og Beitstad har vi vært. Det å synge på slike steder som dette er artig for det er mange som synger med, sier «preses» Kjell Petter Hestmo. Og de åpner med Gamle svarten, Hele uken alene og Sangen fra bygda.

Kveldens sprudlende underholdning var ved «Norsk Gammelkaillforening» fra Osen/Steinsdalen. Kongen manglet!

Kongen
Det var sju av åtte medlemmer fra denne gruppen som stilte på Dagsenteret fredag.
– De er egentlig åtte mann, men den åttende er opptatt i kveld. Det er ingen ringere enn Kong Harald det, ler Agnar Moe.

– Stemmer det. Vi sang og underholdt for kongen da Kongeskipet var på besøk i Osen. Vi var om bord og Kong Harald meldte seg inn i foreninga vår, han fikk en stav i gave. Vi har bæretillatelse på kniv på det grunnlag av at den skal være i sliren og den skal være uslipt, ler de lystige herrer fra Osen. De skapte mye latter med sine lystige fortellinger om både vegforbindelse, fester og mange gode gamle sanger. Humøret var på topp!

Trivsel i bygda
Dagsenteret og Namdalseid Pensjonistforening gjør en flott jobb med sine store arrangementer som for eksempel lutfiskaften og rakfiskaften. Det skaper trivsel i bygda, for det er ikke bare brukerne på helsetunet som kommer på slike tilstelninger. Her må man være kjapp til å melde seg på, slike kvelder er populære.

– Vi har plass til femti gjester og det fylles fort opp når vi annonserer. Dette har vi holdt på med i en årrekke og det er stadig like populært. I kveld har vi servert rakfisk, røykalaks, mandellaks og pepperlaks med tilbehør og nydelige mandelpoteter. Gjestene må ha likt maten for det har gått med i overkant av ti kilo fisk, smiler en fornøyd Grete Helbostad.
Selvsagt var det kaffe og dessert, nydelig byggrynskrem, gele og masse nydelige kaker. Konjakk og likør til kaffen. Det kan ikke bli bedre!

– Det å få besøk fra nabobygda er ok, men at de stopper her og er sammen med oss hele kvelden er skikkelig prisverdig, avsluttet Agnar Moe. Blomster og gode ord til «Norsk Gammelkaillforening» fra Osen.

De dekket det lekreste bordet, t.v. Liv Sæther, Astrid Aune og Grete Helbostad.

 

Leder i Namdalseid Pensjonistforening Agnar Moe ønsket velkommen til trivelig lag på Dagsenteret.

 

Ingen tvil: – Dette smakte, helt fantastisk!

 

Lystig lag i flott selskap, en skål utbringes!

Aldri for liten plass til en dans, Grete Helbostad og Olav Damås tok en svingom.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse