Namsos kommune har mottatt svar på alle koronatester

Kommunale lokaler stenges for aktiviteter i perioden 4.-18. januar

NAMSOS

Oppdatert info 9. november; Namsos kommune har mottatt svar på alle koronatester tatt i Namsos fredag 6. og lørdag 7. november. Oppdaterte nasjonale regler med avstandsbegrensning ved arrangementer og sammenkomster

Namsos kommune har mottatt svar på alle koronatester tatt i Namsos fredag 6. og lørdag 7. november. Alle er negative. I morgen og onsdag vil vi reteste (teste for andre gang) en del av elevene fra Olav Duun videregående skole. Dette skyldes at disse elevene ble testet tidlig i forløpet for å få best mulig oversikt over smittesituasjonen.

– Ungdommer kan ha veldig lite symptomer, så hvis de er usikre er det bedre at de holder seg hjemme, sier kommuneoverlege Anita Carlson.
– Ta kontakt med koronatelefonen for råd og eventuell testing. (Koronatelefonen 991 52 745, åpningstid mandag-fredag 08.00-15.30).

Kan vi gjennomføre arrangement og sammenkomster?
Det har kommet oppdaterte nasjonale regler med avstandsbegrensning ved arrangementer og sammenkomster. Her kan du lese mer om hvilke regler som nå gjelder:

Arrangementer innendørs med fastmonterte seter kan ha inntil 200 personer – så lenge krav om 1 meters avstand overholdes.
Helsedirektoratet har nå presisert fastmonterte seter ikke er kirkebenker eller sammenkoplete/frittstående stolrekker, selv om de er fastmontert i gulvet. Det betyr at i lokaler hvor det er benker, for eksempel kirker og idrettshaller, vil det kunne være maksimalt 50 personer og det må være minst 1 meter avstand mellom personene i setene i alle retninger. For å kunne være 200 innendørs må setene være fastmonterte på en slik måte at publikum ikke kan hekte dem fra hverandre og flytte på dem for at de skal regnes som fastmonterte seter – i tillegg til at avstandskrav må holdes.

Kommunale bygg med redusert kapasitet
Krav om fastmonterte stoler betyr at for eksempel NTE Arena, samfunnshuset på Namdalseid og Fyret på Jøa ikke kan ha mer enn 50 publikummere. Det jobbes nå med å finne løsninger på dette, og har du kjøpt billett til et arrangement som har mer enn 50 publikummere vil du bli kontaktet.

Hvilke regler gjelder hjemme?
Det er anbefalt å holde seg hjemme og begrense sosial kontakt med andre mennesker. Det er derfor anbefalt å utsette å ha besøk nå. I private hjem, hager eller hytter er det ikke anbefalt å samle flere enn 5 gjester i tillegg til husstandsmedlemmene. Det er to unntak til denne anbefalingen:

Dersom alle gjestene er fra samme husstand, kan man være flere. Det innebærer at du kan få besøk av en hel husstand, selv om de har mange barn.
Dersom alle gjestene er fra samme barnehage- eller barneskolekohort.

Kan vi feire barnebursdag?
Begrensingen om at man ikke bør ha flere enn 5 gjester, gjelder ikke for barnehage- eller barneskolekohorter. Barn i samme kohort unntas fra avstandskravet på arrangementer. Det er viktig å redusere antall voksne til stede. Voksne, både arrangører og eventuelle ledsagere, bør holde avstand til andre barn og voksne, samt følge vanlige smittevernråd.

Kommunalsjef kultur og inkludering Ann Evy Duun

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse