Ny hekk på kirkegården

Stødig arbeidsgjeng skifter hekk på kirkegården, fra venstre Hildbjørg Hopstad Dahl, Jens Olav Reitan, Solfrid Skevik, Jonas Sylstad, Grete Helbostad, Svein Erik Midtsian og Bodil Staven med kantklipperen.

NAMDALSEID KIRKE

Nå var tiden inne til å fjerne den gamle hekken ved Namdalseid kirke. Menighetsrådet har tatt tak og maskiner og maskinkjørere fra Midtre Namdal Fellesråd har vært behjelpelig med å utføre et stort arbeid. Vanligvis er det å plante en hekk ikke det store problemet, men når man graver ei grøft og det er fullt av store steiner tar det fort tid.

– Det var mye jobbing og vi hadde ikke klart denne jobben uten maskinhjelp av flinke karer fra Fellesrådet. Blomsterfondpenger er brukt til å kjøpe 210 hekkplanter, Fellesrådet betaler maskinkjørerne og holder maskiner. Stødige dugnadsmannskap har også gjort en solid jobb, dette blir bra, sier leder i menighetsrådet Solfrid Skevik.

Graver man ei grøft og det er mye stein som graves bort må det nødvendigvis til ny jord til plantene. Da er det kjekt med rutinerte maskinkjørere som har mye kirkegårdsarbeid i Midtre Namdal.

– Vi har ansvaret for 17-18 kirkegårder da med kirkegårdsgraving, annet kirkegårdsarbeid slik som her og kirketjenere. Vi blir ikke arbeidsledige med det første, smiler Jonas Sylstad og Svein Erik Midtsian.

Nå er det bare finpussen igjen og grusing av vegen bak kirka. Mandag skal mannskapet til Solfrid legge duk og ha på bark i skråningen ned mot den nedre gravlunden.

Hildbjørg kommer med flere planter, – dette blir bra, sier Solfrid.

 

Jens Olav måtte til med spaden ved trappa, artig for de andre, Grete, Svein Erik og Jonas.

 

Nå skal det legges duk og bark i skråningen.

 

Det er en lang hekk og mye arbeid er utført, oppussing igjen.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse