Fra UKM-lokalfestival til regionfestival; – e no litt stolt

«The Hansen Boogie» gikk videre til regionfestivalen; med Malin Dahl Nilsen og Stian Hansen

NAMDALSEID

11.mai ble det arrangert UKM-lokalfestival på Namdalseid skole. Her ble det presentert 11 sceneinnslag med forskjellige bandsammensetninger av 26 elever ved Namsos kulturskole. Elever ved kreativt verksted hadde ei flott kunstutstilling i amfiet.

Da tiden er slik at man ikke kan arrangere UKM fra scene og med publikum ble alle opptredener tatt opp digitalt. Innslaga som kunne gå videre aldersmessig ble så vurdert av en jury bestående av en fra Namdalseid, to fra Namsos og en fra Jøa.

– Denne juryen sendte to av våre innslag videre til regionfestivalen, landsfestivalen er avlyst i år. Også regionfestivalen er digital. Nåløyet vart lite når det nå er tre deler i kommunen som må dele på en kvote mot at det var en kvote i hver «grend» tidligere. Dette gjorde det ekstra vanskelig å komme med, sier lærer Jan Åge Kolstad.

Sjokkert og forbausa
De to innslagene som gikk til regionfestivalen er: Snorre Sverkmo Julnes, sang og gitar og på slagverk Mathias Claassen med sangen «Bøgda mi». Det andre innslaget er en «hjemmesnikra» pianolåt; «The Hansen Boogie» av Stian Hansen, han har med seg Malin Dahl Nilsen på gitar. Hun hadde en gitartime før hun begynte å spille sammen med Stian.
– Det er mer som rett i band!

Hva synes dere om å gå videre i UKM?

– Når vi nå har gått videre så måtte det jo være bra. Artig å spille det er derfor jeg er med, smiler Mathias.

– Artig, vart jo litt forbausa, glede oss til ny avstemning, sier Snorre.

– Er litt stolt og overrasket. Det er jo artig å spille sammen med flere, sier Stian.

– Æ vart sjokkert, men stolt ja, smiler Malin.

UKM, Ung Kultur Møtes

Lenke til «Digital vår», årets regionfestival/fylkesmønstring som sendes førstkommende helg: https://fb.me/e/zRLTMndC

 

«Bøgda mi» med Snorre Sverkmo Julnes og Mathias Claassen gikk også videre.

 

 

 

 

Annonse
.
.

Støtt lokalavisa

Lokalavisa #fjordtilfjord er en gratis nettavis som er åpen for alle. Men hvis du liker dette tilbudet kan du vise din støtte gjennom å tegne et frivillig abonnement. Du kan også overføre enkeltbeløp: https://fjordtilfjord.no/mitt-abonnement/

For lag, foreninger og virksomheter er det mulig å støtte oss gjennom å bli sponsor eller sette inn annonser hos oss: https://fjordtilfjord.no/profiler-deg-i-lokalavisa-fjord-til-fjord/

Tegn frivillig abonnement her:

Internal Error
Select at least one plan for this form!

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse