Statland Pensjonat er nå fullbooket; det bor folk i alle sju leilighetene

Da er det folk i alle leilighetene i Statland Pensjonat, - lys fra alle leiligheter, trivsel (Foto: Svein Lervik)

STATLAND

Statland Pensjonat er det eneste samlingspunktet i bygda med både kaffeserveringer og hyggekvelder. På enkelte tilstelninger kan det være over 30 personer som besøker storstua. Namdalseid Frivilligsentral har hver torsdag Bygdakafè med både varm mat og lunsjbord noe som er veldig populært. Mandag inviterte Statland Pensjonat AS til hyggekveld.

Historie
Etter initiativ fra sanitetsforeningen på Statland ble det startet bygging av Statland Alderspensjonat på vårparten 1987. Mesteparten av arbeidet ble utført på dugnad og alderspensjonatet sto ferdig to år etter. Bygget ble gitt i gave til kommunen, og det har vært boliger der for eldre som kunne hjelpe seg selv.

Høsten 2015 ville rådmannen i Namdalseid legge alderspensjonatet ut for salg, men det ville ikke Statlendingene høre snakk om. Saniteten og Statland Vekst tok tak for å berge Alderspensjonatet tilbake til Statland. Kommunestyret sa ja til dette og de fikk med et starttilskudd på 250.000 kroner til å starte et aksjeselskap.

Fullt hus
I juni 2016 bestemte kommunestyret å overdra pensjonatet på Statland til lokale krefter og det ble innkalt til stiftelsesmøte. Statland Pensjonat AS ble stiftet i januar 2017. Restaurering av leilighetene ble prioritert og en dugnadsgjeng satte i gang et stort arbeid med å få leilighetene i stand. Nå i desember 2019 bor det folk i alle de sju leilighetene i Statland Pensjonat.

Nå bor det folk i alle leilighetene og på mandag kveld var beboerne inviterte til juleavslutning i storstua.
– Vi koste oss med kaffe og kaker. Alle fikk blomster, og i tillegg fikk vår alltid blide og trivelige heisfører Sylvia Hågensen en praktisk og kledelig lue. Statland Pensjonat AS ønsker dere alle ei riktig God Jul, skriver Svein Lervik.

Mandag var det hyggekveld med kaffe og kaker på Pensjonatet. (Foto: Svein Lervik)

 

Smilende og blid «heisfører» Sylvia Hågensen, ho var den første som flyttet inn i Statland Pensjonat i mai 2017. – Her har jeg det fint, lettvint og har en herlig utsikt.

 

– Det var julekaffen/lunsjen sin det, Bygdakafè med 28 deltakere nå på torsdag. (Foto: Bjørnar Aasbø).

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse