Stor aktivitet på Røde Kors sin andre barneleir, samarbeid er viktig

- Viktig med samarbeid, får med flere da, her er ledere og deltakere på årets barneleir på Langvassheimen, foran leder Namdalseid Røde Kors Marit Kolstad og leder Flatanger Røde Kors Otto Sandnes

LANGVASSHEIMEN

I helga var det stor aktivitet på Langvassheimen, 22 unge fra 5.-8. klasse var samlet til Røde Kors sin andre samling for barn og unge.
– Hensikten med denne campen er at deltakerne skal komme seg ut og bli kjent med hverandre på en annen måte enn på skolen og hjemme. Det skaper samhold og alle storkoser seg, det er derfor vi er her, sier Jorun Dahle.

Orientering
Campen er et samarbeid mellom Namdalseid og Flatanger Røde Kors og med samarbeid gir det plass for flere på samlingen. Her var det 10 deltakere fra Flatanger og 12 fra Namdalseid i tillegg til 10 voksne. Når så mange er samlet er det viktig å ha aktiviteter som alle kan være med på.
– Vi startet fredag kveld med planlegging og klokka 10 på lørdag var det full action. Da ble det bygd forskjellige hinderløyper og deltakerne ble delt inn i lag, blandet fra begge leirene. Skulle jo bli kjent med hverandre. Det var et tett program til sene kvelden, ble fort stilt, smiler Jorunn.
– Det artige var orientering i mørkret. Vi hadde undervisning i kart og kompass og de fikk koordinater til poster. Dette utførte de kjempebra og fem av sju fant postene, sier leder fra Flatanger Røde Kors Otto Sandnes.

Pil gjennom armen
Søndagen var den store øvingsdagen og det var fem caser der markører hadde forskjellige skader. Her måtte deltakerne selv finne ut hvordan de skulle behandle «pasientene». Den første jeg møtte var Martin, han hadde fått en pil gjennom armen(?). Redningspersonell måtte selv finne ut hva slags hjelpemidler de hadde på de forskjellige postene.
– Vi kan i alle fall ikke trekke pilen ut, da vil han blø veldig mye, var første reaksjon.
Omsider fikk de lagt på både kompress og fatle, Martin fikk god pleie han.

– Men hvordan fikk du til dette da?

– Jo, jeg skjøt en pil rett opp i lufta, den måtte jo komme ned igjen og da traff den armen min, uflaks, ler en fantasifull Martin Tørring.

Det var flere skadde i løpet av runden, en person hadde ramlet ned fra et tak, ei jente hadde hogd seg i en fot, hjertestarter ble prøvd og ei jente hadde ei stygg forbrenning på en arm.
Jo da, de hadde grepet om både behandlinger og radiosamband. Det ble ringt 113 og leder i Namdalseid Røde Kors hjelpekorps Bernt-Erik Øien Fossli ga ros til deltakerne.

– Dere har i løpet av helga utført en god jobb og forståelsen av bruken av samband ble også bra. Det er viktig å gi riktige meldinger og å svare på forespørsler, kjempebra, sa leder Bernt-Erik.

Distriktsråd Nord-Trøndelag Røde Kors Omsorg stilte med Jo Inge Gjemse fra Lierne som var til stede og observerte leiren på Langvassheimen.

Røde Kors takker alle som stilte opp i løpet av helga.
– Her har det vært 8-10 personer som hele tiden har stått på, fra kjøkkentjeneste og alt mulig annet. Det er kjekt med samarbeid, artig når vi får med og at vi er flere på camp, sier Jorun Dahle.

– Samband er viktig i redningsaksjoner, t.v. Otto Sandnes sammen med Johannes Lein, Henny Sæther og Olve Wibstad.

 

– AUUU! Martin Tørring hadde «fått en pil gjennom armen?» Hva gjør vi her? lurte Johannes, Henny og Olve.

 

Her er det hjerte/lungeredning, hjertestarter fikk de også prøve. Leder i Namdalseid Røde Kors Marit Kolstad instruerer.

 

Nora Lein var uheldig og fikk en stygg brannskade på en arm, men hun fikk god pleie av t.v. Thomas Almaas, Mikael Mariussen og Hermann Sæther Haagensen.

 

– En person har ramlet og slått seg, hva gjør vi dersom vi finner skadde personer? lurte instruktør Kjell Inge Aas på. – Vi ringer 113!

 

– Oi, oi, dette ser vondt ut, må holde opp foten. Heldigvis bare øvelse!

 

Så var det Martin med pilen da, han fikk også god forpleining av t.v. Emma Wiik, Mari Kristin Kaldal, Nora Wiik og Oda Kolstad Seierstad.

 

Diplomer og sitteunderlag til alle etter endt kurs, her representert med Sverre Størker Angen Wibstad og Mari Kristin Kaldal, sammen med Marit Kolstad og Jorun Dahle.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse