Siste preken for Gunnar Prest, – kjæm te å savn dæ og familien

Mye folk i Statland kirke på søndag, midt i bilde t.v. Ida Alte, Olga Oksdøl, sokneprest Gunnar Einar Steingrimsson, ny i menighetsrådet Magnar Aleksandersen og ny leder i Statland menighetsråd Janne Myren

STATLAND

En kald januardag i 2012 kom Gunnar Einar Steingrimsson flyttende til Beitstad med sin familie.
Gunnar ble ansatt som prestevikar i Beitstad og Namdalseid sokn fra 1. februar 2012. Han fullførte sin presteutdanning ved Kirkelig utdanningssenter i nord, i Tromsø, og eksamen ved Teologisk fakultet i Oslo. Utdannelsen fullførte han samtidig som han jobbet 100 prosent. På sommeren var eksamen fullført, og 30. august var det ordinasjon i Nidarosdomen. Gunnar kunne da søke på fast stilling som sokneprest og innsettelsesgudstjenesten ble i Beitstad kirke søndag 4.oktober.

Jobb på Island

20. oktober 2019 la Gunnar Prest ut på sin facebookprofil at han har søkt og fått jobb på Island.
– Kjære alle sammen!
Det er med blandede følelser jeg skriver dette, og det river i hjertet.
Veldig trist, men samtidig veldig spennende.
Saken er at jeg har bedt om 1 års permisjon fra min stilling som sokneprest i Stiklestad prosti med Beitstad og Namdalseid som særskilt tjenestested. Årsaken er at jeg har takket ja til en prestestilling på Island.

Gode ord og blomster
Søndag var det avskjedsgudstjeneste i Statland kirke der prost i Stiklestad prosti Gustav Danielsen og fra Namdal prosti deltok prost Håkon D.B. Olaussen. Kirkeverge i Midtre Namdal fellesråd Magne Bergslid var også til stede. Organist Gudmund Thorsen spilte.

– Her markeres også en overgang for Statland menighet fra Stiklestad prosti til Namdal prosti. Dette for å få alt bedre geografisk og dere skal dele prest med Flatanger. Her er den nye presten David Spjøtvold klar før Gunnar slutter. Vi er alle lei oss for at Gunnar slutter og vi har vel følt at vi har hatt han på utlån fra Island. Gunnar er en likandes kar som lett får kontakt med folket, sier Danielsen.

En hilsen fra Statland menighetsråd ved avtroppende leder Ida Alte.
– Herre hi æ gruva mæ te læng. I 2015 kom du hit til Statland og vi fikk en fantastisk prest. Gunnar er veldig god å møte og vi har hatt et godt samarbeid i menighetsrådet. Det er mange her som er blitt veldig glade i deg. Vi skjønne dåkk, men vi kjæm te å savn dåkk, sa Ida med en liten tåre i øyekroken da hun overleverte gave og blomster fra Statland menighet.

Kirkeverge i Midtre Namdal fellesråd.
– Kirka på Statland er den nyeste i Namdal prosti. Bemanningen her blir veldig bra, det eneste som bli merkbar endring er ved begravelse. Da kommer det maskin og sjåfør fra Namsos, ny maskin ventes i disse dager, sier Bergslid.

Rundt 50 kirkegjengere møtte opp for å takke Gunnar prest for mange trivelige gudstjenester og andre kirkelige handlinger. To lys ble tent av Elvina og presten, det var jo andre søndag i advent, sang ved Gunnar og Aleksanders. Andakt ved Gunnar og nattverd hadde Gunnar og prost Olaussen.
Søndagen ble avsluttet med kaffe og nydelige kaker.

Gunnar Einar Steingrimsson er blitt en svært avholdt prest etter sine åtte år som sokneprest i Beitstad og Namdalseid. 5. januar blir det avskjedsgudstjeneste i Beitstad og 12. januar i Namdalseid kirke.

Elvina Hågensen Langstrand tente to lys sammen med Gunnar.

 

Aleksanders var med Gunnar på sangen «Over berget ned i dalen».

 

De tente den sjuarmede lysestaken, sokneprest Gunnar Einar Steingrimsson, prost i Namdal prosti Håkon D.B. Olaussen og prost i Stiklestad prosti Gustav Danielsen.

 

– Gunnar er en likandes kar som lett får kontakt med folket, sier prost Gustav Danielsen.

 

Avtroppende leder i Statland menighetsråd Ida Alte og sokneprest Gunnar Einar Steingrimsson. – Vi kjæm te å savn dåkk!

 

Statland blir igjen en del av Namdal prosti, ny leder i Statland menighetsråd Janne Myren ga blomster til prost Håkon D.B. Olaussen.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse