15.maitog, ei fin dagstund som ga 17.mai følelse

Med nysnø i bakgrunnen, norske flagg, blide elever og grønn gressbane, det var jo flott 17.mai-stemning fredag 15.

NAMDALSEID SKOLE

På grunn av COVID-19 utbruddet blir det ikke noe tradisjonell 17. mai feiring i år.
Tog, gudstjeneste og feiring i samfunnshuset er avlyst, men på Namdalseid skole hadde de feiring på forskudd på fredag 15.mai. Snø og sluddbyger med 3,5 grader varme hindret ikke elevene i s-trinnet og m-trinnet til å gå i tog og rope HURRA!

– Vi holder en feiring 15.mai for ellers blir det ikke noe tog og feiring på barna. Her har vi tog der s- og m-trinnet deltar. Hornmusikk har vi over et supert musikkanlegg som vi har her på vår nye skole, sier Gunnhild Kaldahl.

17 is
Musikk og tog ble det for fulle, og Gammel Jegermarsj gjorde susen selv om det var kaldt. Sola sørget for, en stund, at det ble en ekstra spiss på hurraropene. En runde på tartandekket rundt idrettsplassen var jo perfekt for å holde denne meteravstanden. Alle gjorde sitt beste for å skape en skikkelig god før-17.maistemning.

– Jo da, det ble en flott markering dette, det blir ikke noe tog eller feiring oppi sentrum. Dette var heilt greit, sier flere av deltakerne.

Men hva med is da?

– Æ ska eta 17 isa på 17.mai, uansett vær, ler Emilie.

Arrangører er 7.klasse, fremst t.v. er Malin Nilsen, fanebærer Ibrahim Omar Al Mohammad og Solveig Bulling.

Tale og digital natursti
Det var ikke bare et elev-17.maitog, her var det også «gode gamle» 17.maileker. Potetløp, sekkeløp, pilkasting på ballonger og erteposekasting på bokser, det var skikkelig artig, selv i snøfokk.

Arrangører for 17.maifeiringen er elever og foreldre i 7.klasse. Det er det også i år og de har stått på for å få til et flott program som blir sendt digitalt fra NTE Arena på Namsos.

– Hva har dere jobbet med til 17.mai?

– Det er litt forskjellig, men vi har skrevet talen for dagen og laget en digital natursti. Talen leser Malin og jeg og det blir spennende. Alle vil vi jo savne toget og alle aktiviteter ved samfunnshuset. Spesielt kanskje vannfotballkampen mot foreldrene. Men dette var en flott dag som ga 17.maistemning, sier Solveig.

– Vi håper denne dagstunden fikk elevene til å kjenne på 17.mai følelsen. Når tiden er slik så må vi finne alternativer, sier Gunnhild Kaldahl.

HURRA! Selv om det var kaldt satt hurraropene løst.

 

Blide jenter som stilte i rødt, hvitt og blått, til venstre Johanne Liseter, Eline Brattreit Helland og Vilde Malm Vågø.

 

1.klasse; HURRA for 17.mai!

 

4.klasse

 

Sekkeløp, spennende selv i snøvær.

 

Potetløp

 

Skal det gå bra må man konsentrere seg.

 

Der satt den!!

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*