Stor honnør til musikklag og 17.maikomite, det ble en kjempefin feiring av nasjonaldagen

På Åsnesbrua i Sjøåsen møtte jeg disse flotte ungdommene, fra venstre Jonas Cherqy Nilsen, Linnea Høyland, Miriam og Julia Cherqy Nilsen, Olivia Høyland og Jonas Cherqy Nilsen

SJØÅSEN/VANGSMOEN/HELSETUNET/DALABERGET

– Løkk med dan! sa vi til hverandre selv om det var en spesiell 17.maifeiring. Vi kunne ikke ta hverandre i hendene eller gi en liten klem, det var bare å holde avstand så godt som mulig. Dagen ble fin den, selv uten folketog og de høye HURRA-ropene, men det var selvsagt noe som manglet når man ikke kunne samles som vanlig. Da må man bare si; takk til Namdalseid musikklag som virkelig gjorde en gigantisk innsats rundt i bygda.

De startet i Sjøåsen og fortsatte hele vegen til Dalaberget. Øvinger hadde de hatt via nett og noen trefninger før 17.mai.

– Det er nok flere år siden vi har spilt så mye og på så mange steder som i dag. Gledelig å se at folk møter opp, det betyr mye med hornmusikk på 17.mai, sier Gunnhild Kaldahl.

Tog eller ikke tog så er hornmusikken det viktigste på 17.mai. Gammel Jegermarsj, Norge i rødt, hvitt og blått, King Size og ikke minst Ja, vi elsker dette landet. Jo, det ble ei flott feiring med både live streaming og mange digitale løsninger i hele Namsos kommune. Det er mange som er flinke med det digitale så det ble sendinger der både innsendte videoer og bilder ble vist. Vi kommer vel ikke utenom å gi 7.klassen og foresatte en stor takk for en flott dag.

Is og selskap
I Sjøåsen møtte jeg noen flotte ungdommer på Åsnesbrua. Pynta i bunader, dresser og flotte kjoler, norske flagg var med.

Hva skal dere gjøre etter trefningen her da?

– Da blir det kos med familie og venner og vi skal ha is, brus og masse søte kaker. Blir en fin dag dette, smiler Julia og Miriam Cherqy Nilsen.

Hornblåsere
Det er vel bare å innse at gjennomsnittsalderen i Namdalseid musikklag er «litt» høg, men to gutter drar den noe ned.

Baryton Iver Sæther Skansen og althorn Jonathan Davidsen Fon.

– Hvorfor spiller dere i korps?

– Det er kjempeartig å spille og vi har mange melodier å øve på. Så er det artig å spille for andre og å være sammen med de voksne musikerne. Vi skulle gjerne hatt med flere ungdommer så vi ønsker oss mange flere aspiranter i laget. Det er plass for mange flere og spilling i korps er kjempegøy, sier Iver Sæther Skansen og Jonathan Davidsen Fon.

Selv om de to ivrige blåserne ikke er med på de vanskeligste marsjer enda så er de godt i gang med sin karriere som korpsmusikere. Neste 17.mai får vi nok se at de to guttene, og kanskje flere med, marsjerer med Namdalseid musikklag i et veldig stort folketog fra sentrum og opp til kirka!

 

«Hovedperson» nummer 1 på 17.mai må være Namdalseid musikklag. De spredte glede og flott musikk i hele bygda. Stort HURRA! for gode musikere som sto på hele den spesielle 17.mai!

 

Mange samlet i Sjøåsen, musikerne hadde noe kondensproblem.

 

HURRA! Selv i noe kaldt og vått vær møtte de opp og hyllet dagen og musikerne.

 

Namdalseid musikklag var populære også på Vangsmoen, hurrarop og plastikktrompetene var på plass!

 

Vangsmoens «innbyggere» møtte opp.

 

Bløtt og duskregn også ved sentrum på Namdalseid, men hva gjør vel det, det er jo 17.mai HURRA!

 

Namdalseid musikklag ble «live streamet» til NTE Arena.

 

– Det ble en spesiell 17.mai, men heilt greit, jeg fikk hornmusikk i hagen, smilte Mary Grande.

 

Ved Namdalseid helsetun ble det et skikkelig flott øyeblikk da beboer Arne Ekker fikk besøk av sin kjære Solveig. – Ha det verre mulig skulle han fått en real klem!

 

Da klokka slo 13. var det allsang over hele Norges land, Ragnar og Sofie Trefjord sang med på Ja, vi elsker dette landet.
Selv om det ikke var noe folketog så var det flagg og tilhørere i Trøavegen.

 

De var overalt, Namdalseid musikklag, her på Dalaberget. (Foto: Geir Sæther).

 

Populært er det når musikklaget spiller opp, mange tilhørere også på Dalaberget. (Foto: Geir Sæther).

 

De skreiv og holdt årets 17.maitale, t.v. Solveig Bulling og Malin Nilsen i 7.klasse. Komitemedlemmer bak f.v. Kari Anita Dahl Nilsen, Iver Martin Berre, Maria Benden og Ingunn Skjesol.

 

Så var det detaljene da: Honnør til 17.maikomiteen/7.klasse som pyntet «gata» gjennom sentrum med grønt lauv og flagg. Fortjener et stort HURRA! de også.

 

Selv om ingen skulle inn i kirka så var det også her pyntet til 17.maifeiring.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*