Minnerik minileir for glade 4H’ere

Glade 4H'ere på minileir! Foran fra venstre: Thalia Fossli, Ingrid Høgden, Elea Sotberg-Hanssen, Sigve Hansen, Iver Sæther Skansen og Iris Lindseth Andersen. Bak fra venstre: Mathias Claassen, Hanna Høgden, Emil Altin Bondø, Elvira Sverkmo, Ibrahim Almohammad og Mohammed Almohammad.

Det har vært en minnerik helg for 4H’ere fra Namdalseid og Statland. Sisu 4H arrangerte minileir og inviterte med Sjøhaugen 4H.

Hanna Høgden er leder i Sisu 4H og forteller at årets fylkesleir og landsleir er avlyst pga koronasituasjonen. -Vi ble vi oppfordret til å finne på mindre arrangemet, og da bestemte vi oss for å lage denne minileiren og invitere med oss klubben fra Statland, forteller Hanna. 

Varierte aktiviteter for alle

Det var 12 4H’ere og noen voksne slo opp leir på Sundsvalen ved Tøtdal fredag kveld. 

Hanna forteller at i 4H så har de mange leker som passer for alle aldre, så det er aldri noe problem å finne på noe sammen. -Her har vi badet mye, lekt oss sammen og spilt volleyball.

Lørdag var hele gjengen på en rundtur på Sundsøya i felleskap, og på ettermiddagen delte deltakerne seg i to grupper for å delta på orientering og kajakk. Etterpå byttet de grupper slik at alle fikk prøve seg på begge deler. 

Bernth-Erik Øien Fossli instruerte i kart og kompass, og Sverre Høgden kom med padlegruppens kajakker og tok med deltakerne ut på padling. For noen var dette første gang, og det var flere som gjerne blir med på mer padling.

Noen prøvde fiskelykken. -Det var mange fisker som hoppet, forteller Emil Altin Bondø. -Men ingen bet på før lørdag kveld da jeg fikk en liten fangst.

Emil hadde med eget fiskeutstyr, mens andre fikk låne fra utstyrstilhengeren til Namdalseid jeger- og fiskarlag. -Det var veldig nyttig at vi fikk låne alt dette utstyret i helga, forteller Hanna. – Her er det både bålpanner, redningsvester og mye mer som er kjekt å ha på et slikt arrangement.

-Dette har vært en suveren leir, stråler 4H-mammaene Siv-Anita Lindseth og Kirsti Sæther som selv har mange gode leirminner fra yngre dager.

-Denne helgen har det vært bra opplegg og aktiviteter. Og det er så godt å se at alle blir inkludert. Her er det deltakere fra 10 til 15 år, og alle er med på de samme lekene og aktivitetene. Det er veldig verdifullt, legger de til. 

Tre-telt

Siv-Anita og Kirsti hadde installert seg i et tre-telt, mens barna deres hadde i hengekøyer ved siden av. -Dette er en helt annen opplevelse, fortalte de. -Det er veldig behagelig å ligge slik, og så er det deilig å våkne opp til utsikt!

Fra Namsos til Namdalseid for å være med i 4H

Iris Lindseth Andersen bor i Namsos, men siden det ikke er noen 4H-klubb der så ble hun med i Sisu på Namdalseid. Iris gleder seg til alle 4H-møter og aktiviteter, og er veldig glad for å ha fått muligheten til å være med. 

Blir det flere minileirer?

Dette var så vellykket at vi må gjøre det flere ganger, smiler rådgiver Gudny Sverkmo. Selv har hun hatt ansvaret for maten og stått over bålpannen i varmen.

-Vi var så heldige å få sponset kjøttmaten fra Nortura, og fra Coop Marked Namdalseid fikk vi is som ble veldig godt mottatt av leirdeltakerne, forteller Gudny. -Fredag grillet vi, og på lørdag hadde vi kyllingwok til middag. Vi har også laget pannekaker og stekt banan med sjokolade. Det er artig å vise at det er mye forskjellig mat som kan lages på bål.

Det hører med å bli litt sliten etter leir, og denne gangen var ikke noe unntak. Mye sol og aktivitet, og kanskje litt korte netter? Slitne, men veldig fornøyde deltakere og arrangører tok farvel med denne fine plassen søndag formiddag. 

Bernth-Erik Øien Fossli lærer bort orientering med kart og kompass.


Artig å prøve kajakk!

Kirsti Sæther og Siv-Anita Lindseth trives i tre-teltet!


Emil Altin Bondø viser frem helgens fiskefangst.


Kjekt å få låne utstyrstilhengeren fra Namdalseid JFL, synes Sisu 4H.


Lek og moro i leiren.

Gudny stod for matlaging til alle deltakerne.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*