Matopplevelsene stod i kø på friluftsdag

Grete Ekker viser frem orrhanen som skal reppes og tilberedes.

Det var mange opplevelser med hjem etter en magisk dag fylt av nærkontakt med mat og natur på Straumen ved Finnvollvatnet.

Det var Namdalseid frivilligsentral som inviterte til friluftsdag med mataktiviteter lørdag 27. august. Dette var den fjerde og siste dagen med mataktiviteter i sommer. Alle fire aktivitetsdagene som har blitt gjennomført er finansiert av Gjensidigestiftelsen. Til sammen har de innvilget 67,1 millioner kroner til 365 prosjekter i tildelingen «Sommeraktiviteter for barn og unge». Namdalseid frivilligsentral var så heldige å være ett av de prosjektene!

Grete Ekker har vært innleid kokk og inspirator for alle dagene. Hun forteller at hun legger vekt på å formidle naturlig og ren mat, og det skal være fargerike og bugnende fat!
– Uansett om barna spiser eller om de bare prøvesmaker litt, så vil det være en opplevelse som de husker, sier hun. – Jeg er sikker på at det er flere som har spist og smakt på noe nytt i dag.

Friluftsdagen var en familiedag, så her var det samlet foreldre, søsken, tanter og besteforeldre. Alle var med på å lage maten.

Noen ingredienser som ble brukt i dag var bær, elgkjøtt, villaks, orrhane og friske grønnsaker.
– Vi har også mye godt tilbehør, forteller Grete. -Jeg bruker å servere skogsbæryoghurt til elgkjøtt. Vi har også seterrømme, friske krydderurter, kreklinggele, tyttebær, sitron og dipp til grønnsakene. Til dessert har vi vaffel med multer, bringebær og krem til dessert.

Med alle disse gode smakene så var det noe for alle. De fleste hadde sett og smakt både elg og laks, så den store attraksjonen var nok orrhanen! Den ble først vist frem med fjærprakten på, og alle som ville fikk ta på den før tilberedningen startet. Dette er virkelig å lage mat fra bunnen!
– Det er nok artig å komme hjem å fortelle at man har spist orrhane som de har reppet selv, smiler Grete lurt, for hun var veldig fornøyd med å ha med denne spesielle råvaren. Den endte opp i stekt tilstand sammen med sopp, løk, viltkrydder, pepper, kraft og fløte i en deilig gryte.

Det ble stekt elgskav og råstekte poteter, elgfarse ble til gode kjøttkaker og vaffel ble stekt på levende flammer. Det var rett og slett imponerende hva som kan lages ute i det fri!

Det var til sammen 20 deltakere denne dagen med barn og voksne.
– Jeg meldte meg på i dag fordi de andre dagene med Matidyll var så artig, smiler Eline Bratreit Helland. Andre forteller at de var nysgjerrige og ville se hva som skjedde.

-Det virket som det var en artig dag for for ungene, og nært naturen og i friluft, sier Simen Buvarp som var der sammen med Amanda og Torje. De hadde med seg også besteforeldre. -Vi så det på facebook, og fikk lyst til å delta sammen med barna, sier Anne Mette Buvarp. -Det har vært en kjempetrivelig dag!

Grete forteller at slike aktivitetsdager utvikler seg forskjellig avhengig av alder på deltakerne, og når det er den yngre garde så er det viktig med nok voksne. -For det ender gjerne opp med at de må ta seg av siste enden, smiler hun. -Men det skal være moro, og da må barna få lov til å springe og leke litt også. Det er også gode opplevelser!

Her reppes orrhanen.

 

Orrhanen endte opp i denne stekepanna sammen med andre gode ingredienser.

 

Pisking av krem.

 

Malin Rømo skjærer røykalaks med hjelp fra pappa Bjørn Espen Strand.

 

Mange gode grønnsaker. Ingemar Moberg prøver ut en artig gulrotskjærer.

 

Simon Buvarp var vaffelstekemester.

 

Det produseres kjøttkaker. Her er det Ingemar, Malin, Eline og Eldbjørg som samarbeider om kjøttkakene mens John Martin Buvarp steker elgskav.

 

Bugnende fat er godt for apetitten!

 

Deilig med vaffel stekt på bål synes Ingemar Moberg, Eldbjørg Furre Holtan, Malin Rømo, Eline Bratreit Helland og Paulus Furre Holtan.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse