Lørdag var det duket for OKTOBERFEST med mange gjestekorps

Fellesnummeret med nesten 100 musikanter var i år som i fjor Rumisberger March. løftet taket og publikum fikk nok bakoversveis i ordets rette betydning.

NAMDALSEID

Leserinnlegg fra Namdalseid musikklag v/Monika Mehlum. (Bilder fra musikklaget)

19. oktober var det duket for den 2. oktoberfesten i rekken på Namdalseid. I år hadde hele 5 korps meldt seg på allerede før sommerferien. Namsos Musikkorps, Bangsund Hornmusikklag, Hornmusikklaget Ekko, Øvre Høylandet Musikklag og Strand Skolekorps sammen med vertskapet Namdalseid Musikklag entret samfunnshuset allerede klokka 17 for oppvarming, kake og kaffe.

Lokalet var pynta med klassiske oktoberfesfarger og her gjør vi ingenting tilfeldig.

Terningen på bildet brukte vi til en «bli kjent» aktivitet, hvor både Koko, skostørrelse og Fugledansen ble presentert. Det ble riktig så morsomt.

Kl. 18.15 ble det konsert med alle korpsene, hvor det ble en del Tyrollermusikk og marsjer som er typisk for Oktoberfester. Andre kjente musikkstykker var også med.

Vertskorpset Namdalseid Musikklag åpnet konserten med dirigent Johan Daniel Hætta Turi. Han var også solist på Come Back to Sorrento. Denne håper vi også blir med på Nyttårskonserten 2025.

Øvre Høylandet Musikklag med dirigent Signy Eggen var neste korps på programmet. De hadde hyret inn både tuba og slagverker for å være spillbare.

 

Strand Skolekorps fra Osen med dirigent Torgeir Haugen kom med 10 musikanter hvorav trommeslageren publiserte at hun ikke hadde nok hender til å få til alt hun skulle gjøre.
Bangsund Hornmusikklag med dirigent Arve Dahl spilte feiende ompamusikk.

 

Hornmusikklaget Ekko fra Jøa med dirigent Anlaug Skjærvik og alle stilte i oktoberfestdrakter.

 

Namsos Musikkorps med dirigent Johan Daniel Hætta Turi var siste korps ut og de spilte nydelig filmmusikk fra blant annet Den lille Havfruen.

 

Til middag ble det i år som i fjor Bratwurst m/Potetmos, Sauerkraut og Rattatoille i beste oktoberstil.

Dørprisen var i år «Ting og tang fra skuffer og skap», og det ble en lattermild overrekkelse av premien. Lotteriet var av den frekke typen, uten at vi skal utbrodere (kremt).

Det ble nok drikke, selv om komiteen var en smule skeptisk etter første runde i baren og halve beholdningen med øl hadde forsvunnet. Hadde vært flaut å bli fri for øl på en Oktoberfest. Vi takker John, Lena, Steffen, Håvard, Hanne og Annja for storslått hjelp i baren og i oppvasken. I tillegg hadde Beate stålkontroll på kjøkkenet med maten. Vi hadde ikke klart dette uten dere.

Her er et par bilder av våre «blomsterpiker.»

Iver og tante Brit Randi var selvfølgelig også med som alltid.

Alle kosa seg og de siste gjestene dro med hjelp av veidirigering ut døra kl. 01.00, og vi hørte rykter om at de siste var hjemme kl. 02.30. Det er langt til Bangsund og Namsos!

Vi håper at dette blir en tradisjon og at vi får lov til å ønske like mange gjester til neste år.

 

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

Annonse



Annonse