Årets «Statlandmila» ble en bløt opplevelse, arrangøren fornøyd med dagen

I midten vinneren av årets Statlandmila Kristoffer Reitan Buvarp fra Namdalseid, til høyre nummer to Arne Fjeldseth fra Otterøya og nummer tre Preben Øien fra Trondheim

STATLAND

Andre pinsedag var dagen for det tradisjonelle landevegsløpet Statlandmila. Det er en brutal start fra Tøtdal og opp mot Statlandvatnet, der er det mest motbakk ja. Men det skremte ikke de åtte sprekingene som startet på langløypa, ille var det også med mye regn og delvis motvind.

– Det er første gangen jeg prøver meg på dette løpet. Jeg kommer fra Trondheim og er her på besøk. Jeg spiller fotball på fotball-laget Nardo så formen er ganske bra. Får henge meg på en og se hvor langt det holder, smiler Preben Øien.

Statlandmila har eksistert siden slutten av 1980 årene og arrangeres nå hvert år andre pinsedag. Fra start i Tøtdal til Statland er mila 9 kilometer og i år var det 8 løpere som stilte med startnummer på brystet. En kortere tur er også fullt mulig fra Måssåhatten hvor man kan gå, løpe eller sykle, en fin trimtur på 4,5 kilometer selv om været var noe ufyselig denne andre pinsedag. Fra Måssåhatten var det 20 personer som startet.

Blant de startende i Tøtdal var også langdistanseløper Kristoffer Reitan Buvarp fra Namdalseid.

Hvordan legger du opp løpet i regnværet?

– Jeg tenker det blir et kontrollert løp, men jeg skal nok ta i ja. Har deltatt her et par ganger tidligere så jeg kjenner løypa, smiler Kristoffer.

– Vi er veldig fornøyd med påmeldingen når man ser hvordan været er. Det blir en bra dag tross alt, sier Solveig Monsen fra arrangør Statland Idrettslag.

– Ja, da! En glad vinner Kristoffer Reitan Buvarp.

Klar seier

Kristoffer tok straks ledelse fra start og Preben fulgte etter og holdt nesten opp til Statlandvatnet. Ingen kunne gjøre noe med Kristoffer og han tok en klar seier i denne utgaven av Statlandmila.

– Dette ble bra det og på lørdag skal jeg delta i Stockholm-maraton for andre gang. Gleder meg til det, sier en fornøyd Kristoffer etter målgang ved Statland skole. Tid 34.36.

– Jeg var vel litt optimist opp bakkene og fikk fort syra, og Kristoffer forsvant og Arne Fjellseth løp forbi meg. Han var sterk han vinneren, men ok med tredjeplass, smiler Preben Øien. Tid 38.48.

– Han er en dyktig løper og jeg kjente til Kristoffer fra før så jeg prøvde ikke så hardt å ta han igjen. Jeg er fornøyd med løpet, sa Arne Fjellseth etter å ha blitt nummer to i årets Statlandmila. Tid 36.04.

I dameklassen var det Aurora Fjellseth (13) som gikk av med seieren. Tid 47.47.

– Det var tungt, bløtt, mye regn og motvind, men det gikk greit, smilte Aurora etter målgang. Hun var med for første gang i Statlandmila.

Førstegangs milslukere var også Hege Frøysa og Frida Fossum som bor og jobber på Lauvsnes.

– Det var tungt og langt og siste bakken var veldig slitsom, smilte de to og neste år skal de forbedre tiden sin, de kom i mål på 58 minutter.

Sprekinger som startet fra Tøtdal, fra venstre Kristoffer Reitan Buvarp, Frida Fossum, Hege Frøysa, Emil Mork, Preben Øien, Arne Fjellseth, Aurora Fjellseth og Ole Berner Bondø.

 

Starten gikk i regnvær, Kristoffer tok straks teten.

 

Preben hang med Kristoffer et stykke og Arne jaget bak!

 

På drikkestasjonen på Måssåhatten var Preben nummer tre, får saft av Toril Dambo.

 

Trimmerne lot seg ikke skremme av regn, – det går helt fint, smilte Nina Bendiksen og Håkon Kaldahl.

 

Fint driv mot mål, litt blaut, men fattet, bakerst Åse, Morten, Camilla Hågensen og Annette Skjengen.

 

Fillip Moe Engen stoppet for å ta et glass saft!

 

Vinner i dameklassen Aurora Fjellseth.

 

De bor og jobber på Lauvsnes, til venstre Frida Fossum, fra Levanger og Hege Frøysa kommer fra Bergen.

 

Far og datter deltok på årets Statlandmila fra Tøtdal, Aurora og Arne Fjellseth.

 

I mål, Amanda Bertasjus tok halvmila i regnværet!

 

Våt etter turen fra Måssåhatten, far Martin Engen og Fillip Moe Engen i mål.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse