NAMDALSEID
Solhaug Grendehus er et flott sted å holde selskaper, det være seg små og store lag, Solhaug egner seg til alle slags arrangementer. I slike tilfeller er det kjekt at det er noen å spørre om hjelp til praktiske ting og ikke minst til matlaging. Søndag var det Adventskaffe med smak av julebrød og sylte, og takk for innsatsen til to driftige kokker.
– Vi har jobbet på Solhaug siden 2007 og det har i løpet av 15 år vært mange sammenkomster der mye mat og kaffe er laget på kjøkkenet her, smiler Eldbjørg Helland og Gunn Feragen.
Vi berre starta opp
Eldbjørg og Gunn overtok arbeidet på kjøkkenet på Solhaug Grendehus etter de «gode gamle traverne» Signe Derås, Kirsten Aas, Palmy Elden, Inger Elden og Agnes Opdahl. Det går enda gjetord om disse damene som jobbet på kjøkkenet på Solhaug. Men i 2007 var det tid for et skifte og de to nevnte damene så ikke mørkt på å overta etter sine forgjengere. Mange små og store arrangementer har det gjennom 15 år vært og de har møtt mange trivelige folk på alle plan.
– Vi berre starta opp etter de fem forgjengerne her og det har gått bra. Her har det vært mange arrangementer som diverse møter, bursdager, konfirmasjoner og konfirmantjubileum, bryllup, fester, barnedåper og kirkemøte med biskopen på besøk. Det har vært noen store arrangementer der det var travelt og artig hele dagen, men det var bare kjekt det i stede for å sitte stille, smiler de to.
– Er det noe dere spesielt husker?
– Det er vanskelig å si, men man huske godt et par begravelses-selskap som fylte hele huset, det var 140 personer til bords i det ene selskapet. Da var det småtravelt, men vi taklet det sammen med mange gode hjelpere. Ellers har jo Heimevernet vært her på mange øvelser, ikke at vi var så mye involverte der, men vi stilte nå opp etter behov, sier Eldbjørg.
– Hva med nye etterkommere her på Solhaug?
– Styret har vel et par som kan tenke seg å stille opp og ta et tak her. Vi to kommer til å være behjelpelig med opplæring, gi gode råd og vise hvor forskjellig utstyr finnes. De må bare spørre oss, smiler Eldbjørg Helland og Gunn Feragen.
Fin anledning
Søndag var en fin anledning til å takke de to flinke kokkene for mye god hjelp gjennom 15 år.
– Eldbjørg og Gunn har gjort en kjempeinnsats for grendehuset og skaffet tilveies mange gode kroner til drift og vedlikehold av Solhaug. De har alltid stilt opp og vært behjelpelig med servering når behovet har vært der. Vi skal ikke glemme mangeårige kasserer Nils Helland, en stor takk til han også, sa leder i styret for Solhaug Grendehus Egil Bulling.
Egil overrakte julestjerner fra styret og ønsket god jul!