De syklet 22 kilometer for å delta på grilldag; «Turist i egen bygd»

Sofie og Ragnar Trefjord liker å sykle og søndag tråkket de turen til Skatlandsstranda

SKATLANDSSTRANDA

Søndag inviterte Namdalseid Frivilligsentral til grilldag, «Turist i egen bygd», ved flotte Skatlandsstranda. Padling, skyting med pil og bue, natursti, hinderløype på idealtid, svartkjelkaffe og grilling sto på programmet. Nesten alle kom i bil, men to deltakere syklet fra sentrum og oppover til Bogn.
– Vi kjører jo ikke bil lengre så da må vi bruke syklene, smiler Sofie og Ragnar Trefjord.

Sykkel er tingen
Ser du to syklister i gul trøye på el-sykkel, da er det ganske sikkert Sofie og Ragnar som er ute og kruser. Man møter de både titt og ofte på Namsosvegen og Osenvegen, sykling er blitt en livsstil for de to sprekingene som bor i Trøavegen ved Namdalseid sentrum. Det er ikke snakk om en liten treningsøkt når de legger i veg, nei da, en tur på 1,5 mil og lengre er nesten dagligdags. Ofte er Sofie i ledelsen, men Ragnar er hakk i hæl. Søndag var intet unntak, skulle de på grilldag så måtte de sykle. Kunne tatt bussen, men de foretrakk sykkelen på denne turen også.

– Fra sentrum og opp hit er det 22 kilometer, denne strekka gjorde vi på 1 time og 20 minutter, sier Ragnar. De var jo ikke andpusten engang!
– Det fine med sykkel er at man holder seg i god form, får mye frisk luft, mange fine naturopplevelser og man slipper bomavgift. Dette er bare herlig, smiler Sofie og Ragnar.

Og at sykling er artig beviser distansen de har syklet siden april.
– 138 mil har det blitt siden vi startet opp i vår. Den lengste strekka er kanskje etappen til Sportshytta på Osenfjellet, det ble en etappe på 5 mil tur-retur. Vi har alltid med oss mat og drikke og vi kviler også innimellom, vi nyter sykkelturene, sier de to spreke syklistene herr og fru Trefjord.

For alle
«Turist i egen bygd» er et tilbud til alle om å bli med ut i naturen og bli bedre kjent med de mange flotte utfluktplassene som finnes i bygda. Mange fine plasser som passer for hele familien finnes nærme bilveg og er lett tilgjengelige for de fleste.

Slik er også området ved Skatlandsstranda; flott grillplass, gode muligheter for fiske, roing og padling som det var på søndag. Mange av de yngste fikk innføring i kajakkpadling av Sverre Høgden, og det ble etter hvert veldig artig. Pil og bue og ei hinderløype med idealtid. Det manglet ikke på aktiviteter og alle de 35 som var til stede hadde en strålende soldag med mye prating, leik og grilling. Kari Anne og Martin Elden spanderte grillet fjellørret fra Gilten.

– Artig at det kom så mye folk, her er det en fin plass for familiearrangement med mange aktiviteter. Det ble en skikkelig fin turist i egen bygd dag, sier leder i Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg.

Trivelig å være «Turist i egen bygd».

 

– En fin dag på fjellet, fremst t.v. Svein Anzjøn, Leif og Randi Skogheim.

 

Padling ble skikkelig populært.

 

Alle hinder skulle forseres.

 

Natursti for alle, Inger Marie Hanssen og Solfrid Derås spekulerer på post 2.

 

Monica deler ut premier.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse