Stor skytterfest; behov for dugnadshjelp til Frende cup til Namdalseid

Her blir det Texasskyting, stang- og felthurtig, 110 meter til venstre, 230 meter rett fram og 120 meter til høyre. T.v. Frank Westerhus, May Kristin Brørs, Venke Sverkmo, Ann Cathrine Sverkmo Walleraune, Halvor Derås, Endre Dolmseth, Eivind Vågø, Sanna Marie Sverkmo med Allette, Willy Sverkmo, Odd Helge Derås, ordfører Steinar Lyngstad og Arne Olav Hals

SJØÅSEN

31.juli – 4.august arrangerer Namdalseid og Lyngen skytterlag Frende cup, tidligere kalt Norgescup, i skyting på Lyngenbanen. Søndag var det informasjonsmøte på skytebanen.
– Vi gleder oss veldig og vi håper at bygdafolket også har gleden av at Namdalseid blir satt skikkelig på kartet, sier lederne.

Behov for mye hjelp
Medlemmer og andre i Namdalseid og Lyngen skytterlag har i lang tid drevet dugnadsarbeid/forberedelser på Lyngenbanen. Skytterlaget ser for seg at rundt 3000 personer med skyttere og tilreisende vil være innom i løpet av disse dagene. Det må lages et nytt anlegg for stang og feltskyting, utvidelse av parkeringsplassen og generell oppgraderinger av hele anlegget.

– Vi har jobbet mye på standplass og fått ferdig 16 skiver på 200 meteren. Restaurering av standplasser, oppgraderinger av dataanlegg og ellers alt anlegg må også til. Vi må være sikker på at alt fungerer. Dette krever enormt mye dugnadsarbeid, rundt 3000 timer, så vi har stort behov for mye god hjelp, sier Eivind Vågø.
– Vi trenger personell både i forkant og under selve arrangementet og man trenger ingen spesielle kvalifikasjoner for å hjelpe oss, her trenger vi all hjelp vi kan få. Har du kunnskaper innen IKT, elektronikk eller bakgrunn fra forsvaret vil vi gjerne høre fra deg, sier Sanna Sverkmo.

På kartet
Dette arrangementet er kanskje det største som har vært på Namdalseid og alle landets beste skyttere kommer innom Frende cup. Namdalseid vil være rettet mot alle landets aviser og TV.

– Vi ønsker å vise oss fram som et aktivt skytterlag med tilbud til barn og unge, ikke bare for oppskyting til storviltprøven. Her blir det elektroniske skiver til felt- og stangskyting og skjermer der alle kan følge med. Det er ei stor investering som gjøres, men når alt er i orden kan vi i framtida søke om store skytterstevner. Håpet er at det etter hvert gir muligheter til økonomisk vinning. Dette vil sette Namdalseid skikkelig på kartert, sier Eivind Vågø.

– Må si at jeg synes det er heftig det dere driver med på kort tid. Skytterlaget har fått til mye og jeg er imponert av det pågangsmotet dere har for å få til dette stevnet. Håper dere får bemanning til alle gjøremål så dere får det til, jeg stiller, sa ordfører Steinar Lyngstad.

Dersom du ønsker å hjelpe til, men er usikker på hva du kan bidra med, ta kontakt på SMS eller ring Sanna på telefon 452 82 316 så finner de garantert noe som kan passe for deg.

Utvidelse av parkeringen krever mye steinfylling, t.v. stevneleder bane Eivind Vågø, Sanna Marie Sverkmo, Jakob og stevneleder stang- og feltskyting Willy Sverkmo.

 

200 meter er oppgradert til 16 skiver, viser stevneleder bane Eivind Vågø.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse