Musikk, dans og drama fikk kulturprisen 2023

Amund Lein har som ordfører i Namsos kommune ledet arbeidet i kulturpriskomitéen. Lein hadde æren av å få overrekke kulturprisen 2023 til linja Musikk, dans og drama ved Olav Duun videregående skole, her representert ved studieleder Susann Aagård Skotnes (f.v) og rektor Kristin Moe, Foto: Ole Morten Melgård/Namsos kommune

NAMSOS

Innlegg fra Ole Morten Melgård/Namsos kommune

Gjennom snart 40 år har prisvinneren bidratt med forestillinger, konserter, oppsetninger, arrangementer, gudstjenester, besøk på institusjoner, innsamlingsaksjoner og mye mer. Namsos kommunes kulturpris for 2023 går til Musikk, dans og drama ved Olav Duun videregående skole.

Flere tusen mennesker møtte 8. november opp på ei støttemarkering i et kaldt novembermørke på Festplassen i Namsos, etter å først ha gått i fakkeltog. De var der for å vise sin støtte til den nedleggingstruede linja ved Olav Duun videregående skole.

Da passet det ekstra godt at ordfører Amund Lein tok ordet og kunne fortelle at nettopp Musikk, dans og drama mottar Namsos kommunes kulturpris for 2023.

Før prisutdelinga hadde fylkespolitikere, lokalt næringsliv, kjente Namsos-musikere og ikke minst elever fra Olav Duun videregående skole og den foreslått nedlagte linja, vært på scenen foran et lydhørt publikum.

Juryens begrunnelse for Namsos kommunes kulturpris 2023 

Kulturprisen tildeles for fremragende kulturell innsats i Namsos kommune. Prisen tildeles utøvere, formidlere og kunstnere av enhver art og andre som ved kunstnerisk eller kulturell virksomhet har gjort en betydelig og aktiv innsats for å styrke kulturlivet i kommunen.

Kristin Moe (fra venstre), rektor på Olav Duun VGS, og Susann Aagård Skotnes, studieleder for linja Musikk, dans og drama, mottok Namsos kommunes kulturpris for 2023 på vegne av Musikk, dans og drama, Foto: Ole Morten Melgård/Namsos kommune.

Gjennom snart 40 år har prisvinneren bidratt med forestillinger, konserter, oppsetninger, arrangementer, gudstjenester, besøk på institusjoner, innsamlingsaksjoner og mye mer. Historien om prisvinneren er fortellingen om et tett samarbeid med kulturskole, profesjonelt og frivillig kulturliv – helt siden starten i 1985. Vinneren er på denne måten et levende eksempel på kommunens visjon: “Sammen skaper vi muligheter”.

Prisvinneren bidrar til å utvikle fremtidige musikere, dansere, artister og pedagoger innen musikk, dans og drama – som befolkninga, kulturlivet, kulturskolen og linja selv kan nyte godt av. Noen av elevene velger andre yrkesretninger – for med generell studiekompetanse er mulighetene åpne. Mange av elevene blir også engasjerte i lokalt kulturliv – som deltakere og ildsjeler.

Elever fra Musikk, dans og drama opptrådde foran flere tusen støttespillere. Foto: Ole Morten Melgård/Namsos kommune.

Elevene er viktige forbilder for andre barn og unge, noe som er viktig for rekrutteringa til kulturskole og frivillig kulturliv. De viser at det å holde på med kunstneriske og kreative fag er viktig og utviklende. Lærerne er en viktig del av et sterkt, lokalt fagmiljø i kunst- og kulturfag. Kulturprisen for 2023 tildeles en av hjørnesteinene i den lokale, kulturelle grunnmuren i Namsos og Namdalen.

Namsos kommunes kulturpris 2023 gikk til Musikk, dans og drama ved Olav Duun videregående skole. Vi gratulerer!

Utvelgelseskomiteen har bestått av ordfører og leder for komitéen Amund Lein, leder i utvalg for folk Hanne Marthe Breivik og medlem i utvalg for folk Nina Edel Damås.

Nyvalgt fylkesordfører Tomas Iver Hallem (Sp) måtte svare på spørsmål fra Bjarne Brøndbo om nedleggingsforslaget. Foto: Ole Morten Melgård/Namsos kommune.

 

Ingen tvil om hva de flere tusen oppmøtte mente om å legge ned Musikk, dans og drama ved Olav Duun videregående skole. Foto: Ole Morten Melgård/Namsos kommune.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse