NAMDALSEID
Julemiddag står øverst på menylista på de fleste serveringsstedene i desember, så også på Bygdakaféen i Namdalseid samfunnshus på tirsdag. Her var det full fart med forberedelser fra mandag morgen til servering og oppvask var ferdig på tirsdag. Og det var store mengder julemat som var tilberedt til en travel dag.
– Jeg og Hildbjørg startet mandag morgen med å steike ribbe og forberede maten som skulle serveres på tirsdag. 45 kilo ribbe ble stekt og klargjort, forteller Solfrid Skevik.
Det var ikke bare ribbe man kunne legge på tallerken, her var det full pakke; kjøttkaker, pølser, poteter, rødkål, surkål, svisker, ribbefett og brun saus.
I tillegg til en nydelig middag var det også dessert som satte en ekstra spiss på et fortreffelig måltid. Heimelaga riskrem. Kan ikke bli bedre!
Solfrid forteller at det gikk med 45 kilo ribbe, 7,5 kilo pølser, 12,5 kilo kjøttkaker og de laget 13 liter saus. Riskrem i store mengder og 8 liter rød saus!
Når dagen var slutt klokka 18.00. viste resultatet at det var 119 personer som nøt et fortreffelig måltid på Bygdakafeen tirsdag, 23 tok med maten hjem og det var tretten gode frivillige hjelpere denne travle dagen på den populære Bygdakafèen på Namdalseid.
Må nevne at det var flere frivillige som stilte opp og var behjelpelig med både bord/stolutsetting, dekking/pynting og klargjøring for servering.
Et spørsmål til flere av gjestene:
– Hvordan likte dere julematen?
Svaret var ganske så enstemmig:
– Det var kjempegod mat, alt var nydelig og ribba var super. Stor kompetanse på kjøkkenet, de har laga mat før de. Flott stemning!!