Bøtte med vatn som «stafettpinne», egen variant av TINE-stafetten

Stø kurs rundt banen med ei bøtte vatn som «stafettpinne»

NAMDALSEID SKOLE

Leserinnlegg fra Namdalseid skole ved Camilla Fellmann Kristiansen. Alle foto fra skolen

Fredag forrige uke hadde vi vår egen variant av TINE-stafetten. I dette annerledesåret tenkte vi at det kunne være morsomt med en egen vri, slik at alle elevene kunne delta på sine premisser. Elevene fikk utdelt ei bøtte med 4 liter vann, og det var om å gjøre og få med seg mest mulig vann over målstreken. Elevene skulle på forhånd gjette hvor mye vann de trodde kom til å bli igjen i bøtta ved målgang. Det ble delt ut poeng for riktig gjetting, mest vann i bøtta og for plasseringa ved stafettens slutt. Det var dermed ikke sagt at det var første lag i mål som ville vinne stafetten.
Noen av elevene var litt skeptiske på forhånd, og hadde planlagt å gå for å berge mest mulig vann i bøtta. Da startskuddet gikk, kom vinnerinstinktet fram. Gåing ble til løping, og vannet sprutet delvis over bøttekanten. Det var en fornøyelse å se på elevene der de sprang med stor iver og glede.

Etter nøye utregning, ble seirende lag på m-trinn 6.klasse. På u-trinn ble det veldig spennende. Første lag i mål ble et av lagene i 8.klasse, men de traff ikke helt med gjettinga si, i tillegg til at de hadde litt for lite vann igjen i bøtta. Dette førte til at et av lagene i 9.klasse kunne utropes som vinnere på u-trinn.

Etter at bøtteballetten var ferdig, var det fortsatt tid og energi igjen til å gjennomføre en vanlig stafett mellom 8. og 9.klasse. Lagene lå lenge jevnt, men også her var det 9.klasse som trakk det lengste strået.

Elevene i 1.-5.klasse gjennomførte en litt «snillere» versjon tidligere på dagen. De sprang også med ei bøtte med vann, men der ble det ikke regnet poeng. Det var flere av elevene som etter gjennomføringa uttrykte stor begeistring. Stafett var morsomt! Elevene i disse klassene var heiagjeng når 6.-9. klasse løp sine stafetter!

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse