Mye folk og stor stemning da Matkroken åpnet mandag

Trivsel og travelt i kassen da Matkroken Statland åpnet mandag, fra venstre butikkeier Gunhild Angen; kundene Åse og Sylvia Hågensen og Marit Skorstad likte seg på nybutikken

STATLAND

I desember 2020 stengte Nerbutikken på Statland dørene og nærmeste butikk ble da på Lauvsnes eller Sjøåsen. I januar kjøpte Gunhild Angen og Terje Johansen butikklokalene og startet oppussing av det som nå er blitt Matkroken Statland. Mandag, på selve kvinnedagen, var det nyåpning med mye folk, kaffe og kaker.

– Det har vært mye arbeid før vi fikk butikken ferdig til åpningsdagen. Lokalet er nyrenovert med blant annet maling, nytt golv, nye reoler og større kaffekrok. Herre bli bra, smiler Gunhild Angen.

30 paller
Gunhild er ingen nybegynner innen butikkfaget for i 13 år drev hun butikk på Sætervika i Osen. Nå var det å starte på nytt med nyrestaurert lokale.

– Det å «bygge opp» en butikk helt fra start var en stor jobb. Reoler og annet skulle på plass og varer fordelt på 30 paller skulle deretter på riktig sted. Heldigvis hadde vi veldig god hjelp fra lokalbefolkningen som stilte opp til dugnad og folk fra coop som ordnet med både det tekniske og plassering av varer. Kjempegod hjelp også fra lokale handverkfirmaer. Tusen takk til alle som har hjulpet oss, sier Terje og Gunhild.

Åpningsdag
Mandag var den store dagen, Matkroken Statland skulle åpne for kunder. Og det må man si var en vellykket start på den nye butikken på Statland. Folk møtte opp både til handel, for å se den nye butikken, ta en kopp kaffe og kake og en god prat med naboen. Da var liksom handelen i gang og etter hvert ble det travelt i kassen, men alle hadde god tid og litt venting var ingen problem.

– Her ble det kjempefint! Vi er fra Statland, men har flyttet til Namsos. I dag har vi kjørt hit for å se på nybutikken og vi liker det vi ser. Flott dette, sier Elna og Helge Finnanger.

– Vi er heldige som har fått ny butikk her på Statland. Slipper turer til Lauvsnes og Sjøåsen for å handle, var det ei som sa da hun gikk forbi.

– Her ble det kjempeflott, lyst og trivelig og veldig kjekt med en stor og fin kaffekrok, smilte Sylvia Hågensen og forsynte seg med kaffe og kake.

Etter en veldig travel start ble det en liten pust fra kassaapparatet.

– Nuh går pulsen ned, det er godt å ha kommet så godt i gang. Det er skikkelig trivelig å møte folk som er glade for å ha fått ny butikk her. Og det mangler ikke på handleiveren, en herlig start, smiler Gunnhild Angen.

Varer og åpningstider
Vareleveringer blir det to dager i uka, onsdag kommer grønnsaker og frysevarer og fredager ferskvarer, frukt, melk og brød. Nå er det grunnsortimentet til Matkroken som er i hyllene, men er det noe annet som ønskes, blir dette notert.

– Vi har allerede startet på ei lokal ønskeliste, selvsagt kan det være varer som kundene ønsker som vi ikke har, så noen justeringer på sortimentet vil det bli. Når det gjelder åpningstider blir det fra 9-18, men på fredager 9-20. Det kan bli lengre åpningstid i påsken og i sesonger ellers. Butikken er på 100 kvadratmeter og da kategoriseres den som Brustadbu og vi regner også med å holde åpent på søndager i sesong, da mellom klokka 14-18. Kaffekroken ble både stor og trivelig så der er det forespørsmål om å arrangere strikkekaffe. Det er bare å følge med oss på FB og oppslag om åpningstider og arrangementer, sier Gunhild med et smil.

Takk
– Vi vil også sende en stor takk til Kari Porsanger som lot oss videreføre butikkdrifta på Statland. Kari var flink med butikk, hun sto på seint og tidlig og hun gjorde en stor jobb for å holde drifta i gang. Vi setter stor pris på henne med kjøp og overtakelse av butikklokalene her, sier Gunnhild Angen og tar seg tid til en kopp kaffe.

– Endelig kunne vi åpne, en travel, spennende og artig dag, sier Gunhild Angen og samboer Terje Johansen.

 

Lys og trivelig butikk og Terje hjelper gjerne kunder med å finne fram.

 

Tidligere Statlendinger Elna og Helge Finnanger tok handleturen fra Namsos, – vi handlet mye her tidligere, en ny, flott og lys butikk har det blitt.

 

Trivsel i den nye kaffekroken, Arnfinn Teigmo var blant mange som tok seg tid til bløtkake og kaffe.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse